Αρχική ΠροορισμοίΕυρώπηΙταλία Οδηγός για την Σιένα: Η μεσαιωνική πόλη που σας ταξιδεύει στο χρόνο

Οδηγός για την Σιένα: Η μεσαιωνική πόλη που σας ταξιδεύει στο χρόνο

by Δημήτρης

Η Σιένα είναι μια αρχαία μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται στην κεντρική ιταλική περιοχή της Τοσκάνης, νότια της Φλωρεντίας. Έχει περίπου 54.000 κατοίκους και είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης της Σιένα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι γνωστό για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα περίτεχνα κτίρια σε γοτθικό και ρωμαϊκό στιλ.

Η προέλευση της Σιένα χρονολογείται από την εποχή της αρχαίας Ρώμης, όταν υπήρχε μια ρωμαϊκή αποικία εδώ που ονομαζόταν Saena Julia. Η πόλη αργότερα έγινε ένα ακμαίο μεσαιωνικό εμπορικό κέντρο και σημαντικός σταθμός στη διαδρομή προσκυνήματος προς τη Ρώμη. Από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα, η Σιένα ήταν μια ανεξάρτητη πόλη-κράτος και άκμασε, ιδιαίτερα υπό την κυριαρχία του Συμβουλίου των Εννέα. Παρά το μέγεθός της, η Σιένα συναγωνίστηκε τη Φλωρεντία για περιφερειακή κυριαρχία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και αποτελούσε ένα από τα τέσσερα μεγάλα τραπεζικά κέντρα στην Ευρώπη.

Κορυφαία αξιοθέατα στη Σιένα

Η Σιένα φιλοξενεί πολλά εντυπωσιακά αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε όταν επισκέπτεστε αυτήν την ιστορική πόλη της Τοσκάνης. Τα κύρια αξιοθέατα επικεντρώνονται γύρω από την Piazza del Campo σε σχήμα βεντάλιας που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης.

Piazza del Campo

Piazza del Campo

Η Piazza del Campo είναι ο κύριος δημόσιος χώρος του ιστορικού κέντρου της Σιένα. Αυτή η πλατεία σε σχήμα κοχυλιού καταλαμβάνει τη θέση της παλιάς αγοράς. Δύο φορές το χρόνο, οι περίφημες ιπποδρομίες Palio διεξάγονται περιμετρικά της πλατείας. Τα υπαίθρια καφέ και εστιατόρια εδώ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να καθίσετε και να απολαύσετε τη θέα.

Il Duomo

alessio patron WJkSMEgeUwg siena cattedraleΠηγή: Alessio Patron

Ο καθεδρικός ναός της Σιένα, γνωστός ως Il Duomo, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στην Ιταλία. Χτισμένος κατά τον 12ο και 13ο αιώνα, διακρίνεται για την εκπληκτική του εξωτερική εμφάνιση, με λευκά και μαύρα μάρμαρα που δημιουργούν ένα ξεχωριστό γεωμετρικό μοτίβο. Το εσωτερικό του ναού είναι εξίσου εντυπωσιακό, με πλούσιες τοιχογραφίες, γλυπτά και το διάσημο εδάφιο του παράδεισου, ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα από μωσαϊκό. Επίσης, ο καθεδρικός ναός φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη Piccolomini, με πανέμορφες τοιχογραφίες του Pinturicchio. Ο Duomo της Σιένα αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας και της τέχνης της Ιταλίας, προσελκύοντας επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Torre del Mangia

antonio ristallo LZ1e1z0bXzE Siena

Ο Πύργος του Μάντζια (Torre del Mangia) είναι ένας εμβληματικός πύργος στην ιστορική πόλη της Σιένα στην Ιταλία. Χτισμένος μεταξύ του 1338 και του 1348, ο πύργος είναι ένα από τα ψηλότερα μεσαιωνικά κτίρια στην Ιταλία, φτάνοντας τα 88 μέτρα σε ύψος. Είναι γνωστός για την εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική και τη μοναδική θέα που προσφέρει στην πόλη και στη γύρω περιοχή από την κορυφή του. Ο πύργος πήρε το όνομά του από τον καμπανάρη του, Γκουαλτιέρι, που ήταν γνωστός ως ο “Μάντζια” λόγω της απληστίας του για φαγητό. Σήμερα, ο Πύργος του Μάντζια αποτελεί μία από τις κύριες τουριστικές ατραξιόν της Σιένας και είναι ανοιχτός για το κοινό.

Palazzo Pubblico

Το Palazzo Pubblico είναι ένα ιστορικό κτίριο στη Σιένα, Ιταλία, που χρησιμεύει ως δημαρχείο της πόλης. Κτισμένο τον 13ο αιώνα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στην Ιταλία. Το κτίριο φιλοξενεί επίσης το Museo Civico, ένα μουσείο με σημαντικά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων τοιχογραφιών από διάσημους Ιταλούς καλλιτέχνες όπως ο Ambrogio Lorenzetti και ο Simone Martini. Η πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο, η Piazza del Campo, είναι γνωστή για τη διοργάνωση του διάσημου αγώνα ίππων, του Palio di Siena. Το Palazzo Pubblico αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και ένα πολύτιμο μνημείο της Ιταλικής κληρονομιάς.

Μουσεία

Η Σιένα διαθέτει πολλά εξαιρετικά μουσεία που παρουσιάζουν την εκτενή καλλιτεχνική ιστορία και κληρονομιά της πόλης. Τέσσερα από τα κορυφαία μουσεία για επίσκεψη είναι:

Museo Civico

Museo civicoΠηγή: MUNICIPALITY OF SIENA

Το Museo Civico είναι ένα σημαντικό μουσείο που βρίσκεται στο ιστορικό Palazzo Pubblico της Σιένα, Ιταλία. Είναι γνωστό για τη συλλογή του από μεσαιωνική τέχνη, ιδιαίτερα για τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες που κοσμούν τους τοίχους του. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν τα έργα των Ambrogio Lorenzetti και Simone Martini, που απεικονίζουν σκηνές από την πολιτική και την ημερήσια ζωή της εποχής τους. Επίσης, το μουσείο περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, κεραμικής και άλλα καλλιτεχνικά αντικείμενα που αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία και κουλτούρα της Σιένα. Το Museo Civico αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για την κατανόηση της μεσαιωνικής τέχνης και της ιστορίας της Ιταλίας.

Pinacoteca Nazionale

Pinacoteca NazionaleΠηγή: MUNICIPALITY OF SIENA

Η Pinacoteca Nazionale είναι ένα διάσημο μουσείο τέχνης στη Σιένα, Ιταλία, φημισμένο για την εκτεταμένη συλλογή του από Ιταλική τέχνη, ιδιαίτερα από την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Το μουσείο φιλοξενεί έργα κορυφαίων Σιενέζικων και Ιταλικών καλλιτεχνών, όπως οι Duccio di Buoninsegna, Simone Martini, και Pietro Lorenzetti, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στην εξέλιξη της Ιταλικής τέχνης. Οι συλλογές της περιλαμβάνουν εικονογραφίες, έργα ζωγραφικής σε ξύλο και καμβά, καθώς και άλλα καλλιτεχνικά αντικείμενα που αποκαλύπτουν την πλούσια κληρονομιά της Ιταλικής τέχνης. Η Pinacoteca Nazionale αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας, παρέχοντας μια εκπληκτική εμπειρία βυθίζοντας τους επισκέπτες στον κόσμο της Ιταλικής Αναγέννησης και Μεσαιωνικής τέχνης.

Museo dell’Opera Metropolitana

museo operaΠηγή: MUNICIPALITY OF SIENA

Το Museo dell’Opera Metropolitana είναι ένα περίφημο μουσείο στη Σιένα, Ιταλία, το οποίο βρίσκεται μέσα στον καθεδρικό ναό της πόλης (Duomo). Αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο κυρίως στην τέχνη και την ιστορία του Duomo, παρουσιάζοντας μια εκπληκτική συλλογή από έργα που αρχικά δημιουργήθηκαν για τον καθεδρικό ναό. Μεταξύ των έργων που φιλοξενούνται εδώ, περιλαμβάνονται γλυπτά, τοιχογραφίες και άλλα καλλιτεχνήματα από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Duccio di Buoninsegna και ο Gian Lorenzo Bernini. Επιπλέον, το μουσείο προσφέρει μοναδική θέα στην πόλη και την περιοχή της Σιένα από τον υψηλότερο σημείο του, παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Το Museo dell’Opera Metropolitana είναι ένας θησαυρός της Ιταλικής τέχνης και ένας απαραίτητος προορισμός για όσους επισκέπτονται τη Σιένα.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στεγασμένο στο Renaissance Palazzo Pubblico, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή ετρουσκικών και ρωμαϊκών τεχνουργημάτων που βρέθηκαν σε ανασκαφές γύρω από τη Σιένα. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν μια εντυπωσιακή κρύπτη από αναθηματικές φιγούρες, χάλκινα αγαλματίδια, κεραμικά, νομίσματα και πολλά άλλα. Περιπλανηθείτε σε αυτό το ανακτορικό κτήριο μαθαίνοντας για την αρχαία κληρονομιά της Σιένα.

Santa Maria della Scala

Santa Maria della ScalaΠηγή: MUNICIPALITY OF SIENA

Κάποτε μεσαιωνικό νοσοκομείο, το συγκρότημα Santa Maria della Scala διαθέτει θαλάμους με νωπογραφίες, μια ιστορική εκκλησία και εκθεσιακούς χώρους που παρουσιάζουν καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Μην χάσετε τη διαδρομή “The Pilgrim’s Way” με μεσαιωνικές τοιχογραφίες που απεικονίζουν τα θαύματα του Αγίου Ιακώβου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο διαθέτει ετρουσκικά, ρωμαϊκά και μεσαιωνικά αντικείμενα. Αυτό το τεράστιο συγκρότημα προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στο πολυεπίπεδο παρελθόν της Σιένα.

Εκκλησίες

Η Σιένα έχει πολλές όμορφες εκκλησίες που αποτελούν αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Μερικές από τις κορυφαίες εκκλησίες που μπορείτε να δείτε περιλαμβάνουν:

Βασιλική του San Domenico

San DomenicoΠηγή: MUNICIPALITY OF SIENA

Η Βασιλική του San Domenico είναι μια μεγαλειώδης εκκλησία του 13ου αιώνα αφιερωμένη στην Αγία Αικατερίνη της Σιένα, της οποίας το κεφάλι σώζεται εδώ ως λείψανο. Η βασιλική έχει μια επιβλητική πρόσοψη από τούβλα και ένα εκπληκτικό εσωτερικό με τοιχογραφίες του Sodoma που απεικονίζουν τη ζωή της Αγίας Αικατερίνης. Μην παραλείψετε να δείτε τα μυστικιστικά της οράματα που απεικονίζονται στις τοιχογραφίες και το εκπληκτικό σκευοφυλάκιο με τοιχογραφίες του 15ου αιώνα από τη Vecchietta.

Βασιλική του San Francesco

San FrancescoΠηγή: MUNICIPALITY OF SIENA

Η Βασιλική του San Francesco είναι μια γοτθική εκκλησία του 13ου αιώνα με μια εντυπωσιακή ριγέ πρόσοψη από πράσινο και λευκό μάρμαρο. Στο εσωτερικό, η βασιλική περιέχει όμορφες τοιχογραφίες και βιτρό. Οι αξιόλογες τοιχογραφίες ζωγραφίστηκαν τον 14ο αιώνα από τους Ambrogio Lorenzetti και Simone Martini που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Chiesa di Sant’Agostino

Η Chiesa di Sant’Agostino είναι μια εκκλησία ρωμανικού στιλ που χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι περίτεχνα διακοσμημένοι με τοιχογραφίες του 15ου αιώνα, ξυλόγλυπτες χορωδίες και ένα βωμό του Jacopo della Quercia. Μην παραλείψετε να δείτε την Cappella di San Bartolo με τοιχογραφίες του Taddeo di Bartolo που απεικονίζουν τη ζωή της Παναγίας.

Chiesa di San Pietro alla Magione

Το Chiesa di San Pietro alla Magione είναι μια μικρή εκκλησία με απλή πρόσοψη που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα. Στο εσωτερικό, η εκκλησία έχει υπολείμματα μεσαιωνικών τοιχογραφιών και έναν πίνακα της Παναγίας και του Παιδιού από τη Σχολή της Σιένα του 13ου αιώνα. Η εκκλησία έχει μια οικεία, γαλήνια ατμόσφαιρα παρά το μικρό της μέγεθος.

Παλάτια

Το ιστορικό κέντρο της Σιένα περιέχει πολλά υπέροχα παλάτια που παρουσιάζουν τον πλούτο και την επιρροή εξέχουσες οικογένειες της Σιένα κατά τη διάρκεια των αιώνων. Μερικά από τα κορυφαία ανάκτορα για επίσκεψη περιλαμβάνουν:

Palazzo Pubblico

Palazzo PubblicoΠηγή: MUNICIPALITY OF SIENA

Το Palazzo Pubblico είναι το πιο εμβληματικό παλάτι στη Σιένα. Χτισμένο τον 13ο αιώνα, χρησίμευσε ως έδρα της κυβέρνησης της πόλης για αιώνες. Η επιβλητική γοτθική πρόσοψη διαθέτει διακοσμητικές τέντες, παράθυρα με πολυστρωματικά τοιχώματα και ένα καμπαναριό γνωστό ως Torre del Mangia. Στο εσωτερικό, τα μεγάλα Sala del Mappamondo και Sala della Pace περιέχουν σημαντικές τοιχογραφίες του 14ου αιώνα που απεικονίζουν κοσμικά και θρησκευτικά θέματα.

Palazzo Salimbeni

Το Palazzo Salimbeni, που κάποτε ήταν η έδρα της ισχυρής τράπεζας Medici, χτίστηκε τον 14ο αιώνα και διαθέτει περίτεχνα γοτθικά παράθυρα και ανάγλυφα. Το palazzo βρίσκεται στην όμορφη Piazza Salimbeni, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Piazza del Campo. Αν και κλειστό για το κοινό, αξίζει να το θαυμάσετε από έξω.

Palazzo Piccolomini

Το Palazzo Piccolomini, που κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα για την εξέχουσα οικογένεια Piccolomini, που δημιούργησε δύο πάπες, είναι ένα άλλο όμορφο παράδειγμα αρχιτεκτονικής της Σιένα. Τρεις όροφοι με παράθυρα με πολυστρωματικά παράθυρα και ένα τοξωτό χαγιάτι δίνουν στο palazzo μια επιβλητική αλλά κομψή πρόσοψη. Η εσωτερική αυλή περιέχει τοιχογραφίες από εξέχοντες καλλιτέχνες της Αναγέννησης.

Palazzo Chigi-Saracini

Χτισμένο τον 12ο αιώνα με γοτθικά και ρομανικά στοιχεία, αυτό το παλάτι χρησίμευε ως το σπίτι σε ισχυρές αριστοκρατικές οικογένειες. Το περίτεχνο εσωτερικό περιλαμβάνει περίτεχνα σκαλιστές και ζωγραφισμένες ξύλινες οροφές, πολυτελείς τοιχογραφίες και μια γοητευτική αυλή. Σήμερα λειτουργεί ως έδρα ενός μουσικού ινστιτούτου και φιλοξενεί συναυλίες και εκδηλώσεις.

Περιηγήσεις με τα πόδια στη Σιένα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε τη μεσαιωνική γοητεία και την αρχιτεκτονική της Σιένα είναι να εξερευνήσετε την πόλη με τα πόδια. Το κέντρο της πόλης είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστό στην κυκλοφορία, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για περπάτημα. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από διάφορες επιλογές περιήγησης με αυτοκαθοδήγηση και ξενάγηση.

Ημερήσιες εκδρομές από τη Σιένα

Η Σιένα αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Τοσκάνης. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες ημερήσιες εκδρομές από τη Σιένα:

Σαν Τζιμινιάνο

flo p 26s3FCtvQ7s San GimignanoΠηγή: flo p

Η γραφική λοφώδης πόλη San Gimignano είναι γνωστή για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τους πύργους της. Βρίσκεται μόλις μια ώρα βορειοδυτικά της Σιένα και αποτελεί ένα εύκολο και δημοφιλές ημερήσιο ταξίδι. Περιπλανηθείτε στους στενούς πεζόδρομους και θαυμάστε αξιοθέατα όπως η Collegiata di Santa Maria Assunta και το Palazzo Comunale. Μην χάσετε τη θέα από τον Torre Grossa, τον ψηλότερο πύργο της πόλης.

Val d’Orcia

achim ruhnau ZsjdneAwzhM Val dOrciaΠηγή: Achim Ruhnau

Η κοιλάδα Val d’Orcia νότια της Σιένα είναι η βασική εξοχή της Τοσκάνης, με καταπράσινους λόφους, κυπαρίσσια και γοητευτικά χωριά. Κάντε μια στάση στην Pienza για την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της που είναι καταχωρισμένη στην UNESCO και τα καταστήματα τυριών πεκορίνο. Συνεχίστε στο Montepulciano, γνωστό για το κρασί Vino Nobile και τα αρχαία κελάρια σκαλισμένα κάτω από την πόλη. Τέλος στο Montalcino, το σπίτι του διάσημου κρασιού Brunello.

Chianti

dominik dancs mOk Ac6IPPY ChiantiΠηγή: Dominik Dancs

Η περιοχή Chianti εκτείνεται μεταξύ της Σιένα και της Φλωρεντίας. Βασιστείτε στο χωριό Greve στο Chianti και εξερευνήστε τη γραφική ύπαιθρο και τα οινοποιεία που παράγουν το εμβληματικό κρασί Chianti Classico. Μην παραλείψετε το Castello di Verrazzano για περιηγήσεις και γευσιγνωσίες. Απολαύστε ένα αυθεντικό μεσημεριανό γεύμα της Τοσκάνης σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια και δοκιμάστε ελαιόλαδο, ζυμαρικά και πιάτα με κρέας του Chianti.

Φλωρεντία

ahmed mansour 71oIWfjkBaY florance

Ως πρωτεύουσα της Τοσκάνης και γενέτειρα της Αναγέννησης, η Φλωρεντία είναι μια ημερήσια εκδρομή που πρέπει να δείτε από τη Σιένα. Χρειάζεται λίγο περισσότερο από μία ώρα με το τρένο. Περάστε τη μέρα σας θαυμάζοντας αξιοθέατα όπως το Duomo, η Πινακοθήκη Uffizi και η γέφυρα Ponte Vecchio. Περιπλανηθείτε σε γειτονιές όπως το Oltrarno για καταστήματα και καφετέριες με χειροποίητα είδη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το gelato της Φλωρεντίας και άλλες καταπληκτικές γεύσεις κατά την επίσκεψή σας.

Φαγητό και κρασί

Η Σιένα βρίσκεται στην καρδιά της Τοσκάνης, επομένως η κουζίνα της παρουσιάζει τις καλύτερες γεύσεις και υλικά της Τοσκάνης. Η κουζίνα της Τοσκάνης είναι γνωστή για την απλότητά της, εστιάζοντας σε υψηλής ποιότητας τοπικά συστατικά όπως ελαιόλαδο, φασόλια, παραπροϊόντα σφαγίων, τυριά, βότανα, ντομάτες και ψωμιά.

Μερικά κλασικά πιάτα της Τοσκάνης που βρέθηκαν στη Σιένα περιλαμβάνουν:

Ribollita – μια χορταστική σούπα με βάση την ντομάτα, γεμάτη με φασόλια, λαχανικά και ψωμί
Pappa al pomodoro – μια παχιά, κρεμώδης σούπα ντομάτας με ψωμί
Panforte – ένα λαστιχωτό, καρυκευμένο κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς
Picci – ένα παχύ ζυμαρικό που τυλίγεται στο χέρι
Pici all’aglione – ζυμαρικά pici με σάλτσα ντομάτας σκόρδου
Pappardelle al cinghiale – φαρδιές κορδέλες από ζυμαρικά με αγριογούρουνο ragu

Δοκιμάστε οπωσδήποτε ντόπια τυριά από πρόβειο γάλα Pecorino και ricotta, καθώς και το περίφημο μοσχαρίσιο Chianina. Μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στη Σιένα για να δοκιμάσετε την κουζίνα της Τοσκάνης είναι τα Osteria Le Logge, Osteria Il Carroccio και Ristorante Guidoriccio.

Η Σιένα είναι επίσης μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τα κρασιά της Τοσκάνης. Η περιοχή Chianti βρίσκεται ακριβώς νότια της Σιένα. Αυτή η περιοχή αποδίδει παγκοσμίου φήμης κόκκινα που παράγονται κυρίως από το σταφύλι Sangiovese. Τα κορυφαία τοπικά οινοποιεία που προσφέρουν γευσιγνωσίες περιλαμβάνουν τα Castello Banfi, Castello di Verrazzano και Castello di Meleto.

Στη Σιένα, τα καφέ και τα wine bar αφθονούν για να δοκιμάσετε ένα ποτήρι ή πτήση Chianti Classico. Οι γνωστές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το Enoteca Italiana, το Il Magnifico και το Le Fonti Wine Bar.

Ξενοδοχεία

Η Σιένα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό και στυλ. Το ιστορικό κέντρο είναι συμπαγές και βατό, καθιστώντας τις κεντρικές τοποθεσίες ιδανικές. Λάβετε υπόψη την ατμόσφαιρα της γειτονιάς και την εγγύτητα σε σημαντικά αξιοθέατα κατά την κράτηση.

Οι δημοφιλείς γειτονιές για διαμονή είναι:

Il Campo – Ακριβώς στην καρδιά της πόλης κοντά στην κεντρική πλατεία, με boutique ξενοδοχεία σε ιστορικά palazzo.
Terzo di Città – Γοητευτική περιοχή βόρεια του Il Campo, πιο ήσυχη αλλά ακόμα κεντρική.
Terzo di Camollia – Νότια του Il Campo, κοντά στη Βασιλική του San Domenico.
Terzo di San Martino – Ανατολικά του Il Campo, κοντά στον Duomo.

Οι οικονομικές επιλογές περιλαμβάνουν ξενώνες, Airbnbs και βασικά ξενοδοχεία στα περίχωρα του ιστορικού κέντρου. Τα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας προσφέρουν περισσότερες ανέσεις και κλασική γοητεία της Τοσκάνης. Για πολυτέλεια, σκεφτείτε ξενοδοχεία και βίλες 5 αστέρων σε ανακαινισμένα ιστορικά κτίρια.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία στο κέντρο της Σιένα:

Palazzo Ravizza – Κομψό boutique ξενοδοχείο σε ένα ιστορικό παλάτι.
Hotel Athena – Καλαίσθητο ξενοδοχείο 4 αστέρων κοντά στο Il Campo.
Grand Hotel Continental Siena – Κομψή επιλογή 5 αστέρων.
Albergo Bernini – Οικογενειακή επιχείρηση 3 αστέρων κοντά στον καθεδρικό ναό Duomo.

Με τον πλούτο της ιστορικής αρχιτεκτονικής και τα οικεία σοκάκια, η Σιένα αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τη γοητεία της Τοσκάνης. Η σωστή επιλογή ξενοδοχείου βελτιώνει τη διαμονή σας σε αυτό το μεσαιωνικό κόσμημα.

You may also like