Αρχική ΠροορισμοίΕυρώπηΒόρεια Ιρλανδία Το Μπέλφαστ αξίζει μια επίσκεψη – Ο ταξιδιωτικός οδηγός που χρειάζεστε

Το Μπέλφαστ αξίζει μια επίσκεψη – Ο ταξιδιωτικός οδηγός που χρειάζεστε

by Δημήτρης

Το Μπέλφαστ είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Lagan στην ανατολική ακτή της Βόρειας Ιρλανδίας, το Μπέλφαστ έχει πληθυσμό πάνω από 300.000 στην πόλη και σχεδόν 600.000 στην περιοχή του μετρό. Αρχικά ένας μικρός οικισμός, το Μπέλφαστ γνώρισε ταχεία ανάπτυξη τον 19ο αιώνα ως βιομηχανική δύναμη και έγινε σημαντικό λιμάνι. Το Μπέλφαστ χτυπήθηκε σκληρά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης The Troubles από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τη δεκαετία του 1990 μεταξύ Ιρλανδών εθνικιστών και Βρετανών συνδικαλιστών, αλλά έκτοτε έχει υποστεί αποκατάσταση και αναζωογόνηση. Σήμερα, το Μπέλφαστ είναι μια ζωντανή, ζωντανή πόλη με μοναδική ιστορία και πολιτισμό.

Το Μπέλφαστ έχει μια ποικιλόμορφη κουλτούρα που διαμορφώνεται από την ιρλανδική, σκωτσέζικη και βρετανική κληρονομιά του. Η παραδοσιακή ιρλανδική μουσική, ο χορός, η γλώσσα και τα αθλήματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πόλης. Το Μπέλφαστ είναι επίσης γνωστό για τη διάσημη ναυπηγική βιομηχανία του και τις καινοτομίες σε τομείς όπως η οπτική και η ιατρική. Οι κάτοικοι του Μπέλφαστ, γνωστοί ως «Μπέλφαστερ», είναι γνωστοί για τη ζεστή φιλοξενία, την ανθεκτικότητα, την εφευρετικότητα και την επιθετική αίσθηση του χιούμορ τους. Αν και η πόλη έχει αντιμετωπίσει ταραχώδεις καιρούς, το Μπέλφαστ συνεχίζει να επανεφευρίσκει τον εαυτό της, διατηρώντας τον ξεχωριστό χαρακτήρα και τη γοητεία του.

Περιτριγυρισμένο από καταπράσινους λόφους και τη θάλασσα, το Μπέλφαστ έχει ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Το κέντρο της πόλης είναι συμπαγές και πολύ βατό, με γοητευτικά λιθόστρωτα δρομάκια, βικτοριανή αρχιτεκτονική και εντυπωσιακές τοιχογραφίες που απεικονίζουν την ιστορία του Μπέλφαστ. Μοντέρνα καφέ, δημιουργικές επιχειρήσεις και μοντέρνα εστιατόρια συνδυάζονται με ιστορικές παμπ και αξιοθέατα. Το Μπέλφαστ παρέχει το καλύτερο από το παλιό και το νέο – όπου το παρελθόν συναντά το παρόν στη μεγαλύτερη και πιο ζωντανή πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας.

Κορυφαία αξιοθέατα στο Μπέλφαστ

Το Μπέλφαστ φιλοξενεί πολλά συναρπαστικά αξιοθέατα και ορόσημα που παρέχουν πληροφορίες για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα και αξιοθέατα που πρέπει να δείτε σε μια επίσκεψη στο Μπέλφαστ:

Titanic Belfast

k mitch hodge vsFGmjd9Pic titanic

Το Titanic Belfast είναι ένα εντυπωσιακό μουσειακό κέντρο και αξιοθέατο στο Μπέλφαστ αφιερωμένο στην ιστορία του Τιτανικού, του διάσημου ωκεανοπόρου που κατασκευάστηκε στην πόλη. Ανοιξε τις πόρτες του το 2012, στο σημείο όπου κατασκευάστηκε το πλοίο. Το κτίριο του μουσείου, με την μοναδική του αρχιτεκτονική που παραπέμπει σε παγόβουνο, είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της πόλης.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε διάφορες αίθουσες που περιγράφουν την ιστορία του Belfast κατά την εποχή της κατασκευής του Τιτανικού, τις λεπτομέρειες της κατασκευής του πλοίου, την πρώτη και τελευταία του διαδρομή, καθώς και τις ιστορίες των επιβατών και του πληρώματος. Το Titanic Belfast προσφέρει μια συναρπαστική, διδακτική και συγκινητική εμπειρία, κάνοντάς το έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Βόρεια Ιρλανδία.

Crumlin Road Gaol

Crumlin Road Gaol

Το Crumlin Road Gaol είναι ένα ιστορικό κτίριο φυλακής στο Μπέλφαστ και αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό προορισμό της πόλης. Χτισμένο το 1845 και λειτουργούσε ως φυλακή μέχρι το 1996, διανύοντας μια περίοδο που σημαδεύτηκε από πολιτικές ταραχές και ιστορικά γεγονότα στην Ιρλανδία. Οι επισκέπτες του Crumlin Road Gaol μπορούν να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις, να δουν τα κελιά των κρατουμένων, τις αίθουσες των εκτελέσεων και να μάθουν για την ιστορία της φυλακής μέσω ξεναγήσεων που αφηγούνται τις ιστορίες των κρατουμένων και των φυλακών.

Το κτίριο είναι επίσης γνωστό για τον υπόγειο διάδρομο που το συνδέει με το δικαστήριο απέναντι, ένα στοιχείο που προσθέτει στην μυστηριακή και σκοτεινή ατμόσφαιρά του. Η επίσκεψη στο Crumlin Road Gaol αποτελεί μια σημαντική εμπειρία που παρέχει βαθύτερη κατανόηση της πρόσφατης ιστορίας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Τοιχογραφίες του Μπέλφαστ

Κάντε μια περιήγηση με ταξί για να δείτε τις πολλές πολιτικές τοιχογραφίες γύρω από το Falls Road και το Shankill Road. Αυτές οι πολύχρωμες τοιχογραφίες παρέχουν προοπτική στη σύγκρουση πολλών δεκαετιών που είναι γνωστή ως The Troubles. Θα κατανοήσετε επίσης τις βαθιές διαιρέσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις κοινότητες.

Καθεδρικός Ναός της Αγίας Άννας (Belfast Cathedral)

Belfast Cathedral

Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Άννας, γνωστός και ως Belfast Cathedral, αποτελεί έναν από τους πιο επιβλητικούς θρησκευτικούς χώρους στο Μπέλφαστ. Χτισμένος στις αρχές του 20ού αιώνα, ο ναός αντιπροσωπεύει έναν μοναδικό συνδυασμό αρχιτεκτονικών στυλ, με εντυπωσιακά γοτθικά στοιχεία. Ο καθεδρικός ναός διακρίνεται για τον πλούσιο διάκοσμο, τα υπέροχα βιτρό και τις λεπτομερείς γλυπτικές δουλειές. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι ο “Spire of Hope”, ένας μοντέρνος πύργος που προστέθηκε το 2007, προσδίδοντας μια σύγχρονη πινελιά στον παραδοσιακό ναό. Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Άννας είναι όχι μόνο ένας τόπος λατρείας, αλλά και ένα σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό σημείο της πόλης, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Δημαρχείο του Μπέλφαστ (Belfast City Hall)

k mitch hodge 3eI6e4pdVio city hall

Το Δημαρχείο του Μπέλφαστ (Belfast City Hall) είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και αντιπροσωπεύει ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της βικτωριανής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακές καμάρες, ένα πλούσιο διακοσμημένο εσωτερικό και έναν όμορφο περίγυρο κήπο. Το εσωτερικό του κτιρίου περιλαμβάνει πολλές αίθουσες και γραφεία, καθώς και μια εκτεταμένη συλλογή τέχνης που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης. Το Δημαρχείο είναι επίσης γνωστό για τους περίτεχνους φωτισμούς του τη νύχτα, κάνοντάς το ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα στο Μπέλφαστ. Προσφέρονται ξεναγήσεις για το κοινό, παρέχοντας μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Κάστρο του Μπέλφαστ (Belfast Castle)

rory mckeever 2tr2ZSSDE8M castle

Το Κάστρο του Μπέλφαστ (Belfast Castle) αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό αξιοθέατο της πόλης. Το κάστρο βρίσκεται στις πλαγιές του λόφου Cave Hill, προσφέροντας εξαιρετική θέα πάνω από την πόλη και την περιοχή. Χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, το Κάστρο του Μπέλφαστ αντικατόπτριζει το σκοτσέζικο βαρωνικό αρχιτεκτονικό στυλ και περιβάλλεται από καλλιεργημένους κήπους και πάρκα. Σήμερα, το κάστρο λειτουργεί ως τουριστικός προορισμός και εκδηλωτικός χώρος, προσελκύοντας επισκέπτες για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τις πανοραμικές θέες που προσφέρει.

St. George’s Market

St Georges Market

Το St. George’s Market είναι ένας από τους παλαιότερες και πιο ιστορικές αγορές της πόλης. Χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, αυτή η σκεπαστή αγορά παραμένει μια ζωντανή και δημοφιλής ατραξιόν, γεμάτη με πάγκους που προσφέρουν φρέσκα τοπικά προϊόντα, χειροτεχνήματα, αντίκες και διάφορα άλλα είδη. Τα σαββατοκύριακα, η αγορά ζωντανεύει με μουσική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθιστώντας την έναν δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Μπέλφαστ. Η επίσκεψη στο St. George’s Market προσφέρει μια γοητευτική εμπειρία, συνδυάζοντας τα ψώνια με την ανακάλυψη της τοπικής κουλτούρας και της γαστρονομίας.

Μουσεία και Πινακοθήκες

Το Μπέλφαστ φιλοξενεί πολλά αξιόλογα μουσεία και γκαλερί που παρουσιάζουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία μουσεία και γκαλερί για επίσκεψη στο Μπέλφαστ:

Ulster Museum

Ulster Museum

Η Κρατική Βιβλιοθήκη της Βόρειας Ιρλανδίας, γνωστή και ως Ulster Museum, βρίσκεται στο Μπέλφαστ και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς και πολυσύχναστους πολιτιστικούς χώρους της πόλης. Το μουσείο φιλοξενεί μια εκτεταμένη συλλογή που περιλαμβάνει έργα τέχνης, αρχαιολογικά ευρήματα, ιστορικά αντικείμενα και εκθέματα φυσικής ιστορίας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και να δουν εκθέματα που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων από όλο τον κόσμο. Το Ulster Museum είναι επίσης γνωστό για τις εκπαιδευτικές του πρωτοβουλίες και τις προσωρινές εκθέσεις, κάνοντας το έναν δημοφιλή προορισμό για σχολικές εκδρομές, τουρίστες και τοπικούς κατοίκους. Η επίσκεψη στο Ulster Museum προσφέρει μια πλούσια εμπειρία γνώσης και διασκέδασης, συνδυάζοντας τον παρελθόν με το παρόν μέσα από τις πολλαπλές της εκθεσιακές αίθουσες.

Naughton Gallery στο Queen’s

Η γκαλερί Naughton βρίσκεται στο Queen’s University του Μπέλφαστ και φιλοξενεί διάφορες βρετανικές και ιρλανδικές τέχνες από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εκθέσεις του περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής από τη συλλογή έργων τέχνης του ίδιου του πανεπιστημίου και τη συλλογή Broighter Gold Collection με τα καλύτερα προϊστορικά χρυσά αντικείμενα της Ιρλανδίας.

Πάρκα και Εξωτερικοί χώροι

Το Μπέλφαστ έχει μερικούς όμορφους υπαίθριους χώρους πρασίνου και πάρκα που αξίζει να εξερευνήσετε. Τρία κορυφαία φυσικά σημεία είναι οι Βοτανικοί Κήποι, το Cave Hill Country Park και οι λόφοι του Divis και του Black Mountain.

k mitch hodge ow93oS3H6Mg botanic

Οι Βοτανικοί Κήποι είναι ένα δημοφιλές πάρκο στο εσωτερικό της πόλης με παρτέρια, φοίνικες, κήπο με τριανταφυλλιές και πολλά άλλα. Περιπλανηθείτε στα μονοπάτια και θαυμάστε τα φυτά και τα δέντρα από όλο τον κόσμο. Το πάρκο φιλοξενεί επίσης φεστιβάλ, συναυλίες και εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Για απίστευτη θέα στην πόλη, κατευθυνθείτε στο Cave Hill Country Park. Τα μονοπάτια πεζοπορίας οδηγούν στην κορυφή του Cave Hill που υψώνεται πάνω από το Μπέλφαστ. Από την κορυφή σε μια καθαρή μέρα μπορείτε να δείτε μέχρι τη Σκωτία. Το πιο δημοφιλές μονοπάτι είναι το Cave Hill Circuit το οποίο είναι σημαδεμένο με λευκές πέτρες. Αναζητήστε επίσης το διάσημο γλυπτό σιλουέτας που ονομάζεται Μύτη του Ναπολέοντα.

Η περιοχή Divis and Black Mountain περιέχει άγριους λόφους στα δυτικά προάστια του Μπέλφαστ. Το Black Mountain είναι γνωστό για τη σπάνια άγρια ζωή και τους αρχαιολογικούς χώρους του. Η κορυφή Divis έχει ερείπια αρχαίου οικισμού και είναι το υψηλότερο σημείο της πόλης στα 1.275 πόδια.

Μετάβαση στο Μπέλφαστ

Οι περισσότεροι επισκέπτες θα φτάσουν στο Μπέλφαστ αεροπορικώς, προσγειώνοντας είτε στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ είτε στο αεροδρόμιο George Best Belfast City. Και τα δύο βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο έξω από το κέντρο της πόλης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ απέχει περίπου 30 λεπτά οδικώς από την πόλη και εξυπηρετεί πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από λεωφορεία, ταξί και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο Airbus 300 απευθείας στο κέντρο της πόλης.

Το αεροδρόμιο George Best Belfast City απέχει μόλις 3,2χλμ. από το κέντρο της πόλης. Διαχειρίζεται κυρίως πτήσεις εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Το αεροδρόμιο διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό με τακτικά δρομολόγια προς το κέντρο της πόλης. Διατίθενται επίσης ταξί και λεωφορεία.

Εάν έρχεστε από την Ιρλανδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, το τρένο για το Μπέλφαστ είναι μια προσιτή και γραφική επιλογή. Το Μπέλφαστ έχει δύο κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς: Great Victoria Street και Belfast Central. Και τα δύο βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία.

Λεωφορεία από πόλεις σε όλη την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία φτάνουν στο Europa Bus Centre. Αυτό είναι ακριβώς δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό Great Victoria Street του Μπέλφαστ.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου σάς δίνει τη μεγαλύτερη ευελιξία για να εξερευνήσετε την παράκτια διαδρομή Causeway και άλλες περιοχές εκτός του Μπέλφαστ. Η στάθμευση στο κέντρο της πόλης είναι περιορισμένη, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε δημόσιο χώρο στάθμευσης. Λάβετε υπόψη ότι η οδήγηση στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία απαιτεί προσαρμογή στην οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Κορυφαίες γειτονιές για διαμονή

Όταν επισκέπτεστε το Μπέλφαστ, η γειτονιά όπου θα μείνετε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμπειρία σας. Ακολουθούν μερικοί από τους κορυφαίους τομείς που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Κέντρο της πόλης

Το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του Μπέλφαστ. Εδώ θα βρείτε πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα όπως το Δημαρχείο, τις παμπ και τις εμπορικές περιοχές. Αν μένετε εδώ, βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλά από αυτά που έχει να προσφέρει η πόλη. Το κέντρο της πόλης έχει μια ζωντανή ατμόσφαιρα, ειδικά τη νύχτα, και είναι βολικό για περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Συνοικία Τιτανικού (Titanic Quarter)

Στα περίχωρα του κέντρου της πόλης βρίσκεται η ζωντανή συνοικία Τιτανικός. Αυτή η σύγχρονη γειτονιά φιλοξενεί το μουσείο Titanic Belfast και το πλοίο SS Nomadic. Υπάρχουν επίσης ωραία εστιατόρια, καφετέριες και μια περιοχή μαρίνας. Το Titanic Quarter έχει πολλές νέες οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις. Η διαμονή σας εδώ προσφέρει εγγύτητα στα αξιοθέατα του Τιτανικού, ενώ εξακολουθείτε να είστε κοντά στην πόλη.

Συνοικία της Βασίλισσας (Queen’s Quarter)

Το καταπράσινο Queen’s Quarter φιλοξενεί το Queen’s University και τους Βοτανικούς Κήπους. Αυτή η γειτονιά έχει μια πιο χαλαρή, τοπική ατμόσφαιρα με πολλά καφέ, εστιατόρια και μπουτίκ. Το Queen’s Quarter είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε την πανεπιστημιακή κουλτούρα του Μπέλφαστ και να απολαύσετε τους κοντινούς κήπους. Τείνει να είναι πιο προσιτό από το να μένεις απευθείας στο κέντρο της πόλης.

Φαγητό και Δείπνο

Το Μπέλφαστ έχει μια αναπτυσσόμενη γαστρονομική σκηνή με μεγάλη ποικιλία από κουζίνες και στυλ φαγητού. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες που μπορείτε να απολαύσετε κατά την επίσκεψή σας:

Παραδοσιακά πιάτα για δοκιμή

Φροντίστε να δοκιμάσετε μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα και γεύσεις της Βόρειας Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Το τηγανητό Ulster είναι απαραίτητο για πρωινό – αυτό το πλούσιο γεύμα περιλαμβάνει μπέικον, λουκάνικο, αυγά, ψωμί με σόδα, ψωμί πατάτας, μαύρη πουτίγκα, λευκή πουτίγκα και μανιτάρια. Για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, δοκιμάστε το μπαπ του Μπέλφαστ – ένα μαλακό ψωμάκι γεμάτο με τηγανητό ψάρι ή λουκάνικα. Το Champ είναι ένα άλλο αγαπημένο τοπικό, που αποτελείται από πουρέ πατάτας με κρεμμύδι, βούτυρο και γάλα. Και δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε μαλακά – λιασμένα βρώσιμα φύκια που τρώγονται στην Ιρλανδία εδώ και αιώνες.

Τα καλύτερα εστιατόρια για καλό φαγητό, παμπ, πρωινό

Για εξαιρετικό φαγητό, το Ox and Deer Restaurant στο Merchant Hotel είναι γνωστό για την εξαιρετική μοντέρνα ιρλανδική κουζίνα σε ένα κομψό περιβάλλον. Άλλες κορυφαίες επιλογές είναι το Eipic, ένα εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin που επικεντρώνεται σε τοπικά υλικά και η James Street South, που βρίσκεται σε ένα κτήριο τράπεζας του 19ου αιώνα. Για πλούσιο φαγητό σε παμπ, κατευθυνθείτε στο Garrick Bar ή στο Morning Star. Και για ένα αυθεντικό ιρλανδικό πρωινό, δεν μπορείς να ξεπεράσεις το Maggie May’s ή το Harlem Cafe.

Η τραπεζαρία του Μπέλφαστ έχει κάτι για όλα τα γούστα και τους προϋπολογισμούς. Γίνετε τολμηροί και δοκιμάστε τις απίστευτες τοπικές προσφορές!

Παμπ και Νυχτερινή Ζωή

Το Μπέλφαστ έχει μια διάσημη ζωντανή σκηνή νυχτερινής ζωής που επικεντρώνεται στις πολλές παραδοσιακές παμπ του, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό, το χορό και τη ζωντανή μουσική. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες περιοχές και παμπ για εμπειρία:

Η συνοικία του καθεδρικού ναού που βρίσκεται βόρεια του Δημαρχείου του Μπέλφαστ είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για να βγείτε τη νύχτα. Εκεί θα βρείτε ιστορικές παμπ, όπως το Duke of York, που έχει παραδοσιακές ιρλανδικές μουσικές συνεδρίες και DJ τα Σαββατοκύριακα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το εμβληματικό Crown Liquor Saloon, μια περίτεχνα διακοσμημένη βικτοριανή παμπ, καθώς και τα μπαρ και τα κλαμπ της Hill Street.

Το Titanic Quarter κοντά στο σημείο που κατασκευάστηκε το RMS Titanic έχει μια πιο μοντέρνα παραθαλάσσια ατμόσφαιρα. Τα δημοφιλή μπαρ περιλαμβάνουν το Dock Café και το Bullitt Hotel του Titanic Hotel. Αυτή η περιοχή είναι ζωντανή τα Σαββατοκύριακα.

Οι ντόπιοι συρρέουν στις παμπ κατά μήκος της οδού Lisburn στο νότιο Μπέλφαστ που έχει την αίσθηση ενός μικρού χωριού στην πόλη. Οι καλές στάσεις περιλαμβάνουν τα Flamingos που διοργανώνουν βραδιές κωμωδίας και κουίζ μαζί με DJs, και το Kelly’s Cellars, γνωστό για τη ζωντανή ροκ και την παραδοσιακή ιρλανδική μουσική του.

Η Botanic Avenue κοντά στο Queen’s University είναι γεμάτη με φοιτητικά μπαρ και νυχτερινά κέντρα που είναι πολύ απασχολημένα όταν το σχολείο είναι σε λειτουργία. Το Ollie’s Club είναι ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ενώ το Fly είναι γνωστό για τους DJ και τη χορευτική σκηνή του.

Η φιλική και δυναμική κουλτούρα της παμπ του Μπέλφαστ κάνει αξέχαστες βραδιές. Μην παραλείψετε να συμμετάσχετε στο craic σε σημεία όπως το Crown Liquor Saloon για να γνωρίσετε την πόλη μετά το σκοτάδι.

Σημαντικά σημεία αγορών

Το Μπέλφαστ προσφέρει πολλές εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια, από γοητευτικές μπουτίκ μέχρι μοντέρνα εμπορικά κέντρα. Οι κύριες εμπορικές περιοχές βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και στο Cathedral Quarter.

Το κομψό Donegall Place είναι ο κορυφαίος εμπορικός δρόμος του Μπέλφαστ, με πολυκαταστήματα όπως τα Debenhams και Marks & Spencer. Σε κοντινή απόσταση, η Royal Avenue διαθέτει αλυσίδες σε δρόμους και τη βικτωριανή αγορά St George’s Market.

Το St George’s Market είναι ένα κορυφαίο αξιοθέατο, που φιλοξενεί μια ζωντανή αγορά ποικιλιών της Παρασκευής και την κυριακάτικη αγορά τροφίμων. Πάνω από 150 πωλητές πωλούν τα πάντα, από αντίκες, βιβλία και χειροτεχνίες μέχρι νόστιμα τοπικά φαγητά.

Για μια πιο σύγχρονη εμπειρία αγορών, επισκεφθείτε την πλατεία Victoria και το CastleCourt, τα κύρια εμπορικά κέντρα της πόλης. Η Victoria Square στεγάζει μεγάλους λιανοπωλητές όπως το House of Fraser μαζί με επωνυμίες πολυτελείας όπως η Hugo Boss.

Στη μοντέρνα συνοικία Cathedral Quarter, κατευθυνθείτε προς το Wellington Place και την Ann Street για ανεξάρτητες μπουτίκ, vintage καταστήματα και γκαλερί τέχνης που προβάλλουν το ντιζάιν και τη δεξιοτεχνία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ημερήσιες εκδρομές από το Μπέλφαστ

Το Μπέλφαστ αποτελεί εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τις γύρω περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας. Ακολουθούν μερικές κορυφαίες ημερήσιες εκδρομές από την πόλη:

Giant’s Causeway

Giants Causeway

Το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO του Giant’s Causeway είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή, αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τις εξαγωνικές στήλες από βασάλτη που σχηματίστηκαν από την αρχαία ηφαιστειακή δραστηριότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος των στηλών και να θαυμάσουν τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που προεξέχουν στη θάλασσα.

Το Giant’s Causeway Visitor Center παρέχει βασικές πληροφορίες και πληροφορίες για τη γεωλογία και τους θρύλους που περιβάλλουν τις πέτρες. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος της κορυφής του βράχου για πανοραμική θέα. Απέχει περίπου 90 λεπτά οδικώς από το Μπέλφαστ για να φτάσετε στο Giant’s Causeway.

Τοποθεσίες γυρισμάτων του Game of Thrones

Game of Thrones

Οι θαυμαστές του Game of Thrones μπορούν να επισκεφθούν πολλές από τις τοποθεσίες γυρισμάτων της σειράς σε μια ημερήσια εκδρομή από το Μπέλφαστ. Οδηγήστε κατά μήκος της γραφικής παράκτιας διαδρομής Causeway για να δείτε τοποθεσίες όπως το λιμάνι Ballintoy, που χρησιμοποιείται ως Pyke και τα Iron Islands. Το Bushmills Village έγινε οι δρόμοι του Antler Riverrun. Η παραλία Downhill μετατράπηκε σε παραλία Dragonstone με τον ναό Mussenden. Οι τουριστικές εταιρείες προσφέρουν εξειδικευμένες περιηγήσεις στο Game of Thrones για να σας μεταφέρουν στις πιο εμβληματικές τοποθεσίες.

Κάστρο Carrickfergus

Μόλις 15 μίλια βόρεια του Μπέλφαστ, το ιστορικό Κάστρο Carrickfergus είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα νορμανδικά κάστρα στην Ιρλανδία. Με θέα στο Belfast Lough, αυτό το κάστρο του 12ου αιώνα ήταν ένα σημαντικό στρατιωτικό φρούριο για αιώνες. Οι επισκέπτες μπορούν να σκαρφαλώσουν στο κάστρο και να περπατήσουν κατά μήκος των επάλξεων για εξαιρετική θέα. Το κάστρο διαθέτει ένα μουσείο που εκθέτει κανόνια, σπαθιά και κομμάτια από τη μεσαιωνική ζωή. Είναι ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι από το Μπέλφαστ με τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Μετακίνηση στο Μπέλφαστ

Το Μπέλφαστ είναι μια πολύ βατή πόλη, ειδικά στις συμπαγείς περιοχές στο κέντρο της πόλης. Πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα, εστιατόρια, καταστήματα και νυχτερινή ζωή συγκεντρώνονται σε μια μικρή περιοχή που είναι εύκολο να εξερευνήσετε με τα πόδια. Απλά να είστε προετοιμασμένοι για μερικούς λόφους!

Η πόλη διαθέτει επίσης ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων και μονοπατιών κατά μήκος του ποταμού Lagan, καθιστώντας το ποδήλατο δημοφιλή τρόπο μετακίνησης. Τα καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, όπως τα McConvey Cycles και Belfast Bikes, παρέχουν ενοικίαση ποδηλάτων ανά ώρα ή μέρα.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Μπέλφαστ αποτελούνται από λεωφορεία και τρένα που λειτουργούν από την Translink. Το δίκτυο λεωφορείων είναι εκτεταμένο, συνδέοντας όλα τα μέρη της πόλης. Οι περισσότεροι επισκέπτες βρίσκουν το σύστημα λεωφορείων εύκολο στην πλοήγηση. Οι ναύλοι πληρώνονται απευθείας στον οδηγό και διατίθενται ημερήσιες κάρτες. Οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί της πόλης είναι η Great Victoria Street και το Belfast Central.

Τα μαύρα ταξί είναι μια χαρακτηριστική μεταφορά στο Μπέλφαστ. Μπορείτε να τα πάρετε στο δρόμο ή να βρεθούν σε καθορισμένες στάσεις ταξί. Διατίθενται επίσης Uber και Lyft.

Η οδήγηση στο Μπέλφαστ είναι στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Ενώ η ενοικίαση αυτοκινήτου παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία, το κέντρο της πόλης είναι συχνά συμφορημένο. Διατίθενται πάρκινγκ με μετρητή και γκαράζ στάθμευσης, αλλά γεμίζουν γρήγορα.