Αρχική ΠροορισμοίΕυρώπηΙσλανδία Ανακαλύπτοντας τη Μαγεία της Ισλανδίας: Ταξιδιωτικός Οδηγός για το Νησί του Πάγου και της Φωτιάς

Ανακαλύπτοντας τη Μαγεία της Ισλανδίας: Ταξιδιωτικός Οδηγός για το Νησί του Πάγου και της Φωτιάς

by Δημήτρης

Η Ισλανδία είναι ένα νησιωτικό κράτος στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Έχει συνολική έκταση 103.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 360.000 κατοίκους. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι το Ρέικιαβικ με πληθυσμό περίπου 123.000 κατοίκους. Το κλίμα της Ισλανδίας είναι πολικό και με πολλές βροχοπτώσεις. Οι θερμοκρασίες είναι σχετικά ήπιες για το γεωγραφικό πλάτος, χάρη στο ρεύμα του Κόλπου, με μέση θερμοκρασία περίπου 10°C το καλοκαίρι και 0°C το χειμώνα στις νότιες ακτές.

Το ηφαίστειο της Ρεϊκιάνες (Reykjanes)

anna muniak F7lIZsWRTlc Reykjanes

Το ηφαίστειο της Ρεϊκιάνες (Reykjanes) βρίσκεται στην ομώνυμη χερσόνησο Reykjanes στην Ισλανδία, κοντά στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ. Αυτή η περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστή για την έντονη γεωθερμική και ηφαιστειακή δραστηριότητά της, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό τοπίο με λαβόκονους, θερμές πηγές και γεωθερμικά πεδία.

Η Ρεϊκιάνες είναι γνωστή για το μοναδικό της φυσικό περιβάλλον, που προσελκύει τουρίστες και επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες στην περιοχή μπορούν να απολαύσουν περιηγήσεις σε ηφαιστειακά τοπία, να εξερευνήσουν γεωθερμικά πεδία και να βιώσουν τη μοναδική ομορφιά της ισλανδικής φύσης.

Μια σημαντική πρόσφατη ενεργοποίηση σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2021. Μετά από μια σειρά σεισμικών δονήσεων στην περιοχή, ξέσπασε ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή Fagradalsfjall, μέρος του ηφαιστειακού συστήματος Reykjanes. Αυτή η έκρηξη ήταν η πρώτη στην περιοχή εδώ και περίπου 800 χρόνια και προσέλκυσε παγκόσμια προσοχή, καθώς προσέφερε εντυπωσιακές εικόνες λάβας και ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Πρόσφατα, στις 18 Δεκεμβρίου 2023, ξέσπασε ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Reykjanes της Ισλανδίας. Η έκρηξη ξεκίνησε περίπου στις 10:17 μ.μ. τοπική ώρα, φωτίζοντας τον ουρανό με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις. Η έκρηξη προκάλεσε την δημιουργία μιας ρωγμής μήκους 4 χιλιομέτρων από την οποία εκτοξεύτηκαν ρυάκια λάβας. Η κοντινή πόλη του Grindavik, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το νότιο άκρο της ρωγμής, είχε εκκενωθεί εδώ και περίπου έναν μήνα λόγω του φόβου για μια επικείμενη έκρηξη, μετά από σειρά μικρών σεισμών στην περιοχή. Παρά τις εντυπωσιακές εικόνες, οι ειδικοί λένε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα γίνεται λιγότερο έντονη σε σχέση με την αρχική έκρηξη τη Δευτέρα.

Φυσικά τοπία

nicolas j leclercq va nrBLonf8 iceland

Η Ισλανδία είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά και μοναδικά της τοπία. Η γεωλογία του νησιού χαρακτηρίζεται από ενεργά ηφαίστεια, γεωθερμικές πηγές, παγετώνες και φιόρδ. Τα ηφαίστεια της Ισλανδίας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, όπως περπάτημα μέσα σε κρατήρες και παρατήρηση της λάβας. Οι γεωθερμικές πηγές τροφοδοτούν τα δημοφιλή μπλε λουτρά της χώρας. Οι Ισλανδικοί παγετώνες, όπως ο Βατναγιόκουλ, είναι επίσης αξιοθέατα γεμάτα ομορφιά. Τέλος, τα φιόρδ της Ισλανδίας, με τα βαθιά τους νερά ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια, θεωρούνται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο.

Ρέικιαβικ

Η Ρέικιαβικ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας. Βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού και έχει πληθυσμό περίπου 200.000 κατοίκων. Η πόλη είναι γνωστή για την ενεργή καλλιτεχνική και πολιτιστική της σκηνή. Κάποια από τα κύρια αξιοθέατα είναι:

Το Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας, προσφέρει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα εικόνα της ισλανδικής ιστορίας και κουλτούρας, από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.

ferdinand stohr 7F3jUAyqTBg Hallgrimskirkja

Η εκκλησία Hallgrímskirkja, ένας μοναδικός καθεδρικός ναός που ονομάστηκε προς τιμήν του Ισλανδού ποιητή Hallgrímur Pétursson και θυμίζει βραχώδες τοπίο.

roan lavery hUj3aAg0W3Q Solfarid

Το Μνημείο Sólfarið, ένα γλυπτό από ανοξείδωτο χάλυβα που απεικονίζει έναν άνεμο που παλεύει με το φως του ήλιου.

Οι θερμές πηγές Blue Lagoon, όπου μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο στα γεωθερμικά νερά ή απλά να χαλαρώσει.

Χρυσός Κύκλος (Golden Circle)

Ο Χρυσός Κύκλος είναι ένα διάσημο τουριστικό μονοπάτι στη νότια Ισλανδία που συνδέει μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού. Το μονοπάτι έχει σχήμα κύκλου και η διαδρομή του είναι περίπου 300 χιλιόμετρα, περνώντας από ηφαιστειογενείς περιοχές, παγετώνες, καταρράκτες, μαύρες ηφαιστειακές παραλίες και πολλά ακόμα τοπία μοναδικής ομορφιάς.

pavol svantner ycWERAjwEAQ Seljalandsfoss

Κάποια από τα κύρια αξιοθέατα στη διαδρομή του Χρυσού Κύκλου είναι οι καταρράκτες Seljalandsfoss, η περιοχή Χεκλα με τις θερμές πηγές, το Εθνικό Πάρκο Thingvellir, η παγετωνική λίμνη Jokulsarlon και το ηφαίστειο Έιαφιαλάγιεκουτλ. Πρόκειται για τοπία μοναδικής γεωλογικής αξίας και εκπληκτικής ομορφιάς.

martin robles mFgMe1RrfCA Jokulsarlon

Ο Χρυσός Κύκλος θεωρείται από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας καθώς συνδυάζει πολλά διαφορετικά τοπία και γεωλογικούς σχηματισμούς σε μια διαδρομή. Είναι ιδανικός τόσο για πεζοπορία, οδήγηση και ποδηλασία. Αποτελεί μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με την ισλανδική φύση και γεωλογία.

Βόρεια Ισλανδία

misha levko jZl7rMlB9RY Vatnajokull

Η βόρεια Ισλανδία διαθέτει εκπληκτικά τοπία με ηφαίστεια, καταρράκτες, θερμές πηγές και φιόρδ. Ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα είναι το Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull) με τη λίμνη Myvatn και τα γύρω ηφαίστεια. Η περιοχή έχει επίσης πολλά θερμά νερά και ιαματικές πηγές.

jack millard j7uReBfOSfo Myvatn

Η πρωτεύουσα της βόρειας Ισλανδίας είναι το Ακουρέιρι, μια σύγχρονη πόλη με μουσεία, καφέ και εστιατόρια. Άλλες πόλεις είναι το Χούσαβικ, το Σιγκλουφιορδούρ και το Ακιρέιρι. Οι περισσότερες πόλεις βρίσκονται στην ακτή και προσφέρουν πρόσβαση σε δραστηριότητες όπως whale watching.

Νότια Ισλανδία

robert bye O8dDy7BRgBA Skaftafell

Η νότια πλευρά της Ισλανδίας είναι γεμάτη με εντυπωσιακά τοπία και πανέμορφες πόλεις. Ξεκινώντας από τα δυτικά, το Reykjavik είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας. Εδώ θα βρείτε μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια και μπαρ για νυχτερινή διασκέδαση. Η περιοχή έχει επίσης πολλές θερμές πηγές για να χαλαρώσετε.

freysteinn g jonsson OQpc6l2u7QE Reykjanes

Ανατολικά του Reykjavik βρίσκεται η χερσόνησος Reykjanes με τοπία ηφαιστειακής λάβας και θερμών πηγών. Η Μπλε Σπηλιά είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο εδώ. Νοτιότερα, το θαύμα της φύσης παγετώνας Vatnajökull και το Εθνικό Πάρκο Skaftafell είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Ισλανδία.

davide zeri IFbgMJu9ab0 Jokulsarlon

Στα νότια, η πόλη Vík έχει μαύρες ηφαιστειακές παραλίες και τοπία με γκρεμούς. Η Jökulsárlón είναι μια λίμνη πάγου γεμάτη παγόβουνα που έσπασαν από έναν κοντινό παγετώνα. Είναι μια μοναδική εμπειρία να κάνετε βόλτα με βάρκα ανάμεσα στα τεράστια παγόβουνα.

Δραστηριότητες

Η Ισλανδία είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των outdoor δραστηριοτήτων. Λόγω της μοναδικής της γεωγραφίας, η χώρα προσφέρει άπειρες επιλογές για πεζοπορία, ορειβασία, ιππασία και κολύμπι σε θερμές πηγές.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, η Ισλανδία είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Υπάρχουν εκατοντάδες μονοπάτια που διασχίζουν τα βουνά, τις κοιλάδες και τα ηφαιστειογενή τοπία. Από εύκολες διαδρομές μέχρι πιο απαιτητικές αναρριχήσεις σε παγετώνες, ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που ταιριάζει στο επίπεδό του.

Η ορειβασία είναι επίσης δημοφιλής στην Ισλανδία, με πολλές κορυφές που προσφέρονται για αναρρίχηση τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ορειβάτες. Ορισμένες από τις πιο γνωστές κορυφές είναι το ηφαίστειο Έιγιαφιαλλαγιεκούλ, η κορυφή Χβίτσερκαμπφελλ και το όρος Χέρδουμπρεϊδαρτεντούρ.

Εκτός από την πεζοπορία και την ορειβασία, η ιππασία είναι επίσης δημοφιλής δραστηριότητα στην Ισλανδία. Οι τοπικές φάρμες προσφέρουν βόλτες με άλογα στην ύπαιθρο και μαθήματα ιππασίας. Οι διαδρομές διασχίζουν μαγευτικά τοπία ηφαιστείων, παγετώνων και καταρρακτών.

Τέλος, κάτι που δεν πρέπει να χάσετε στην Ισλανδία είναι ένα αναζωογονητικό κολύμπι στις φυσικές θερμές πηγές του νησιού. Οι θερμοπίδακες Μπλε Λαγκούνα, Γκεϊσίρ και Γιοκούλσαρλον είναι μερικές από τις πιο γνωστές.

Ενεργά ηφαίστεια στην Ισλανδία

toby elliott mBXXP7ns6lM volcano

Η Ισλανδία έχει περίπου 30 ενεργά ηφαιστειακά συστήματα. Αυτός ο υψηλός αριθμός οφείλεται στη γεωλογική θέση της χώρας, η οποία βρίσκεται στη συνάντηση των τεκτονικών πλακών της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής, καθώς και πάνω σε έναν «hot spot» της Γης, όπου το μανδύας είναι ιδιαίτερα ενεργός. Αυτή η γεωλογική δραστηριότητα καθιστά την Ισλανδία μια από τις πιο ενεργές ηφαιστειακές περιοχές στον κόσμο.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα πιο διάσημα ενεργά ηφαιστεία της Ισλανδίας:

  1. Ηφαίστειο Eyjafjallajökull: Αυτό το ηφαίστειο έγινε παγκοσμίως γνωστό το 2010 όταν η έκρηξή του προκάλεσε μεγάλες διαταραχές στις αεροπορικές μεταφορές. Βρίσκεται κάτω από ένα παγετώνα, και οι έκρηξεις του είναι συχνά συνοδευόμενες από εντυπωσιακά φωτοσχόλια.
  2. Ηφαίστειο Hekla: Γνωστό και ως “πύλη της κόλασης” στο μεσαίωνα, το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά και διάσημα ηφαιστεία της Ισλανδίας. Έχει έρθει σε έκρηξη πολλές φορές στην ιστορία και παραμένει ένα δημοφιλές σημείο για τους λάτρεις της γεωλογίας.
  3. Ηφαίστειο Katla: Βρίσκεται κοντά στο Eyjafjallajökull και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηφαιστεία της Ισλανδίας. Κάτω από τον παγετώνα Mýrdalsjökull, οι έκρηξεις του Katla είναι γνωστές για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τέφρας και πυροκλαστικού υλικού.
  4. Ηφαίστειο Grímsvötn: Βρίσκεται στην περιοχή Vatnajökull και είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας από άποψη συχνότητας εκρήξεων. Το Grímsvötn είναι καλυμμένο από πάγο, και οι εκρήξεις του συχνά προκαλούν γεωλογικές και ατμοσφαιρικές αναταραχές.
  5. Ηφαίστειο Krafla: Το Krafla είναι γνωστό για τον θερμοηλεκτρικό του σταθμό και τις γεωθερμικές πηγές. Έχει πολλές φορές έρθει σε έκρηξη κατά τη διάρκεια της ιστορίας, με την πιο πρόσφατη φάση ενεργητικότητας να ονομάζεται “Krafla Fires”.
  6. Ηφαίστειο Askja: Ένα μεγάλο ηφαιστειακό σύμπλεγμα στην κεντρική Ισλανδία, γνωστό για την μεγάλη του έκρηξη το 1875. Η Askja προσφέρει ένα μοναδικό τοπίο, με τον κρατήρα Víti να είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Φαγητό

Η ισλανδική κουζίνα έχει μια μοναδική γεύση που αξίζει να ανακαλύψετε. Τα παραδοσιακά ισλανδικά πιάτα περιλαμβάνουν πολλά θαλασσινά όπως σολομός, ρέγγες και μπακαλιάρος. Επίσης δημοφιλή είναι το skyr, ένα ισλανδικό γιαούρτι και το hangikjöt, καπνιστό αρνί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή σούπα τους με ρέγγες, την síldarsúpa. Αν επισκεφθείτε το Ρέικιαβικ, θα βρείτε εστιατόρια με εξαιρετική ισλανδική κουζίνα που προσφέρουν τοπικές σπεσιαλιτέ όπως φρέσκο ψάρι και αρνί.

Νυχτερινή ζωή

Η νυχτερινή ζωή στην Ισλανδία είναι μοναδική και αξίζει να την εξερευνήσετε. Το Ρέικιαβικ έχει μερικά από τα καλύτερα μπαρ και κλαμπ της χώρας. Μπορείτε να απολαύσετε δροσερά κοκτέιλ και να χορέψετε όλο το βράδυ σε φουτουριστικού στυλ κλαμπ με ηλεκτρονική μουσική. Τα μπαρ στην παλιά πόλη είναι ιδανικά για να πιείτε μια μπύρα και να γνωρίσετε ντόπιους.

Το καλοκαίρι, ο ήλιος δεν δύει ποτέ ολοκληρωτικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξερευνήσετε τα νυχτερινά αξιοθέατα υπό το φως του μεσονυχτίου. Κάντε μια βόλτα στην παραλία Ρέικιαβικ ή επισκεφθείτε το γεωθερμικό πάρκο Μπλε Λαγούνα το βράδυ για μια μαγική εμπειρία. Τα φωταγωγημένα κτήρια του Χρυσού Κύκλου φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά τη νύχτα.

Αγορές

Η Ισλανδία είναι γνωστή για τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και σουβενίρ της. Από παραδοσιακά ισλανδικά πλεκτά μέχρι τοπικές γεύσεις και προϊόντα, θα βρείτε πολλά μοναδικά αναμνηστικά να αγοράσετε. Κοιτάξτε για προϊόντα από ισλανδικό μαλλί όπως σκουφιά, κάλτσες και γάντια. Επίσης δοκιμάστε τοπικές λιχουδιές όπως λικέρ, σοκολάτες και ποτά όπως το πολύ δημοφιλές ισλανδικό μπρένιβιν. Οι τιμές στην Ισλανδία τείνουν να είναι υψηλότερες σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο μπορείτε να βρείτε καλές προσφορές και φτηνότερα προϊόντα αν ψάξετε στις δημοφιλείς αγορές της πρωτεύουσας.

Μετακινήσεις

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να ταξιδέψετε στην Ισλανδία, ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις προτιμήσεις σας.

Αεροπορικώς: Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κέφλαβικ εξυπηρετεί τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις προς την Ισλανδία. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και από τις ΗΠΑ. Οι αεροπορικές εταιρείες Icelandair, WOW air και easyJet προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές.

Οδικώς: Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να ταξιδέψετε στην Ισλανδία μέσω φέρι μποτ από τη Δανία ή τη Νορβηγία. Υπάρχουν επίσης τουριστικά λεωφορεία που συνδέουν τις Σκανδιναβικές χώρες με την Ισλανδία.

Με λεωφορείο: Εσωτερικά, υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο λεωφορείων που συνδέει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι εταιρείες Straeto και Reykjavik Excursions εξυπηρετούν τις περισσότερες διαδρομές.

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Αυτή είναι μια καλή επιλογή για να εξερευνήσετε την Ισλανδία με τους δικούς σας ρυθμούς. Υπάρχουν πολλές τοπικές και διεθνείς εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο έχει τετρακίνηση για οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος.

Διαμονή

Η Ισλανδία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών διαμονής για κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Από πολυτελή ξενοδοχεία και boutique αγροτουριστικά καταλύματα έως οικονομικά hostels, θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ υπάρχουν πολυάριθμα ξενοδοχεία διεθνών αλυσίδων, καθώς και μοναδικά boutique ξενοδοχεία με ισλανδικό στυλ και φιλοξενία. Αν προτιμάτε ηρεμία και επαφή με τη φύση, υπάρχουν πολλά αγροτουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο με θέρμανση γεωθερμικού νερού.

Στο νότο της χώρας, εναλλακτικές διαμονής αποτελούν οι ενοικιαζόμενες κατοικίες και τα guesthouses. Στα μικρότερα χωριά θα βρείτε κυρίως μικρά ξενοδοχεία με οικογενειακό χαρακτήρα. Οπουδήποτε κι αν ταξιδέψετε στην Ισλανδία, θα απολαύσετε τοπική φιλοξενία και άνεση.

Hotel Borg: Το Hotel Borg είναι ένα κομψό ξενοδοχείο Art Deco που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης και αποτελεί σύμβολο πολυτέλειας από το 1930. Έχει ανακαινιστεί και διαθέτει δωμάτια με θερμαινόμενα δάπεδα στο μπάνιο, υψηλά ταβάνια και στιλάτες τηλεοράσεις Bang & Olufsen, καθώς και ένα spa με ατμόλουτρο, σάουνα και υδρομασάζ

Eyja Guldsmeden Hotel: Το Eyja Guldsmeden Hotel είναι μέρος της δανικής αλυσίδας Guldsmeden Hotels και ακολουθεί αυστηρές πρακτικές βιωσιμότητας, είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ισλανδία με πιστοποίηση Green Globe. Τα δωμάτια έχουν ένα γήινο και οργανικό στιλ με κρεβάτια από σκαλιστό ξύλο, ρίψεις από πρόβατο και φυσικά υφάσματα όπως βαμβάκι, μαλλί και δέρμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Ισλανδία

ronan furuta N22iRE8u3MU Askja

Η Ισλανδία έχει κάτι να προσφέρει σε κάθε εποχή του χρόνου. Ωστόσο, οι καλύτεροι μήνες για να ταξιδέψετε εξαρτώνται από τις δραστηριότητες που σχεδιάζετε να κάνετε.

Την άνοιξη, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι μέρες γίνονται πιο μεγάλες. Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή για πεζοπορία και θέαση φάλαινας. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ισλανδίας.

Το καλοκαίρι, από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, έχει τις πιο ζεστές θερμοκρασίες και τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να εξερευνήσετε τη φύση και να κάνετε υπαίθριες δραστηριότητες. Ωστόσο, τα πάρκα και οι δρόμοι γεμίζουν τουρίστες.

Το φθινόπωρο, από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, οι θερμοκρασίες πέφτουν αλλά το τοπίο αποκτά εντυπωσιακά χρώματα. Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή για παρατήρηση βορείου σέλαος. Επίσης, υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες.

Τον χειμώνα, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, οι ημέρες είναι σύντομες και σκοτεινές. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε το βόρειο σέλας και να κάνετε ορισμένες χειμερινές δραστηριότητες. Οι τιμές είναι πιο προσιτές αλλά πολλά αξιοθέατα είναι κλειστά.

Συμπέρασμα

Η Ισλανδία είναι ένας εκπληκτικός προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικά τοπία, δραστηριότητες στη φύση και μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Από τα ηφαίστεια και τις θερμές πηγές μέχρι τους καταρράκτες και τους παγετώνες, η Ισλανδία έχει εντυπωσιακά τοπία που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Είτε επιλέξετε να εξερευνήσετε τη νότια ακτή με τους παγετώνες και τα χωριά των αλιέων, είτε τη βόρεια ακτή με τις φιόρδ και τα ηφαίστεια, θα μείνετε έκπληκτοι από την ομορφιά. Κάντε πεζοπορία στα ηφαίστεια, κολύμπι σε θερμές πηγές, παρατηρήστε φάλαινες, κάντε σκι στους παγετώνες και απολαύστε την ηρεμία της ισλανδικής φύσης. Η Ισλανδία είναι ο τέλειος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Το ταξίδι στην Ισλανδία είναι μια εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα!