Αρχική ΠροορισμοίΕυρώπηΔανία Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη με παιδιά

Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη με παιδιά

by Δημήτρης

Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη με παιδιά

Τα Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη με παιδιά είναι μια μαγευτική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα χειμερινό παραμύθι, με λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και αγορές. Υπάρχουν πολλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά, όπως το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, τα θεματικά πάρκα και το παγοδρόμιο. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε μουσεία, ζωολογικό κήπο και να παρακολουθήσετε χριστουγεννιάτικα σόου. Το χριστουγεννιάτικο φαγητό και οι λιχουδιές είναι απολαυστικές. Τα Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη με παιδιά είναι μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους.

Tivoli Gardens

Κοπεγχάγη με παιδιά

Οι Κήποι Τιβολί (Tivoli Gardens) στην Κοπεγχάγη είναι ένας από τους παλαιότερους λούνα πάρκ στον κόσμο, έχοντας ανοίξει τις πύλες τους το 1843. Το Τιβολί είναι γνωστό για την πανέμορφη αρχιτεκτονική του, τους φαντασμαγορικούς κήπους και την μοναδική ατμόσφαιρα που συνδυάζει την ιστορία με την σύγχρονη ψυχαγωγία.

Μέσα στο πάρκο, οι επισκέπτες θα βρουν μια πληθώρα αξιοθεάτων, από κλασικούς καρουζέλ και τρενάκια έως τρομακτικές ράγες του τρόμου και σύγχρονα θεματικά πάρκα. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμα εστιατόρια και καφετέριες, προσφέροντας από τοπικές δανέζικες λιχουδιές έως διεθνή γαστρονομία.

Το Τιβολί δεν είναι μόνο ένας χώρος ψυχαγωγίας αλλά και ένας σημαντικός πολιτιστικός χώρος. Φιλοξενεί συχνά μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και εορταστικά φεστιβάλ. Το βράδυ, το πάρκο φωτίζεται με χιλιάδες λαμπιόνια, δημιουργώντας μια μαγευτική και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Οι Κήποι Τιβολί είναι όχι μόνο ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες αλλά και ένας αγαπημένος χώρος αναψυχής για τους ντόπιους. Είναι ένα μέρος όπου η ιστορία συναντά την σύγχρονη ψυχαγωγία και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη.

Μικρή Γοργόνα (The Little Mermaid)

rafa g bonilla wnyV4yYN6ew

Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα σύμβολα της πόλης ειδικά αν έχεις έρθει στην Κοπεγχάγη με παιδιά. Βρίσκεται στην ακτή της Κοπεγχάγης, στο Langelinie Park, και αποτελεί μία από τις πιο φωτογραφημένες ατραξιόν της πόλης. Το άγαλμα δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Edvard Eriksen και αποκαλύφθηκε το 1913.

Η Μικρή Γοργόνα απεικονίζεται σε μικρό μέγεθος, μόλις 1,25 μέτρα ύψος, και είναι φτιαγμένη από χαλκό. Το άγαλμα εμπνεύστηκε από το παραμύθι του διάσημου Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και αποτελεί μια εικόνα που απεικονίζει τη γοργόνα να κάθεται στις πέτρες, αναμένοντας τον αγαπημένο της.

Παρά το μικρό της μέγεθος, το άγαλμα έχει γίνει σύμβολο της Κοπεγχάγης και εκπροσωπεί τη μαγεία και την ομορφιά της παραμυθένιας πλευράς της Δανίας. Η Μικρή Γοργόνα ελκύει ετησίως χιλιάδες επισκέπτες, κάνοντας τη μια από τις πιο δημοφιλείς αξιοθέατα της πόλης.

Κάστρο Rosenborg (Rosenborg Castle)

javier rincon

Το Κάστρο Rosenborg (Rosenborg Castle) είναι ένα επιβλητικό κτίσμα στην Κοπεγχάγη, Δανία, και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα. Κτίστηκε από τον βασιλιά Χριστιανό Δ’ ως καλοκαιρινή κατοικία και τελείωσε το 1633. Το κάστρο είναι γνωστό για την μοναδική αρχιτεκτονική του στυλ Ρένεσανς και τους πλούσια διακοσμημένους εσωτερικούς χώρους του.

Μέσα στο κάστρο, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα Εθνικά Κειμήλια της Δανίας, που περιλαμβάνουν τα δανέζικα στέμματα, τις βασιλικές κοσμήματα και διάφορα ιστορικά αντικείμενα. Επίσης, το κάστρο φιλοξενεί έργα τέχνης και πολύτιμα έπιπλα της εποχής, προσφέροντας μια ματιά στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Δανίας.

Οι κήποι του Rosenborg είναι επίσης αξιοσημείωτοι, προσφέροντας έναν όμορφο χώρο για περιπάτους μεταξύ καλά διατηρημένων κήπων και ειδυλλιακών λιμνών. Το κάστρο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές ατραξιόν της Κοπεγχάγης και έναν θησαυρό για όσους ενδιαφέρονται για τη βασιλική ιστορία και την αρχιτεκτονική.

Παλάτι Amalienborg

mathew browne MsbGXuVF9EU

Το Παλάτι Amalienborg στην Κοπεγχάγη αποτελεί το επίσημο χειμερινό παλάτι της δανικής βασιλικής οικογένειας. Είναι γνωστό για την μοναδική αρχιτεκτονική του, καθώς αποτελείται από τέσσερα ιδιαίτερα κτίρια που περιβάλλουν μια οκτάγωνη πλατεία, όπου στο κέντρο της βρίσκεται ένα ανδριάντας του βασιλιά Φρειδερίκου V. Το παλάτι χαρακτηρίζεται από το κλασικό στυλ του ροκοκό και είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης. Ειδικά αν έχεις έρθει στην Κοπεγχάγη με παιδιά θα εντυπωσιαστούν.

Η καθημερινή αλλαγή της φρουράς στο Amalienborg είναι μια εντυπωσιακή τελετή που προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Οι φρουροί, ντυμένοι στα παραδοσιακά στολίδια, αλλάζουν σε συγκεκριμένες ώρες, προσφέροντας ένα θέαμα σπάνιας τελετουργικότητας.

Εντός του παλατιού, λειτουργεί το Μουσείο Amalienborg, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία της βασιλικής οικογένειας και να δουν από κοντά τους εσωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούνται από την βασιλική οικογένεια. Το μουσείο προσφέρει μια μοναδική εικόνα της δανικής βασιλικής παράδοσης και πολιτισμού.

Το Παλάτι Amalienborg αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό για κάθε επισκέπτη της Κοπεγχάγης, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στην πολυτελή και ιστορική δανική βασιλική ζωή.

Nyhavn

razvan mirel j1kZcmq3oRc

Η Nyhavn είναι μια γραφική και ζωντανή περιοχή στην Κοπεγχάγη. Αυτό το ιστορικό λιμάνι, που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα, αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης για επισκέπτες και ντόπιους. Χαρακτηριστικά της Nyhavn είναι τα πολύχρωμα κτίρια που στοιχίζουν κατά μήκος του καναλιού, προσδίδοντας μια μοναδική και φωτογενή εικόνα.

Στη Nyhavn, μπορεί κανείς να βρει πληθώρα εστιατορίων, καφέ και μπαρ, όπου προσφέρονται τοπικές λιχουδιές και ποτά. Επίσης, είναι ένας δημοφιλής σημείο εκκίνησης για βαρκάδες στα κανάλια της πόλης, προσφέροντας μια μοναδική οπτική γωνία για την εξερεύνηση της Κοπεγχάγης.

Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για την ιστορική της σημασία, καθώς ο διάσημος Δανός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έζησε στη Nyhavn για πολλά χρόνια. Σήμερα, η Nyhavn είναι ένα από τα σύμβολα της Κοπεγχάγης και ένας προορισμός που δεν πρέπει να λείψει από το πρόγραμμα κανενός επισκέπτη της πόλης.

Christiansborg

mads eneqvist uM6R4H1f07g

Το Christiansborg βρίσκεται στο νησί της Slotsholmen στο κέντρο της Κοπεγχάγης και είναι ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια στη Δανία. Σήμερα, φιλοξενεί τρεις βασικές θεσμικές λειτουργίες της χώρας: το Δανέζικο Κοινοβούλιο (Folketinget), το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το Ανώτατο Δικαστήριο. Επιπλέον, τμήματα του κτιρίου χρησιμοποιούνται από την Βασιλική Οικογένεια για διάφορες επίσημες λειτουργίες.

Το παλάτι έχει μια πλούσια ιστορία, με την πρώτη κατασκευή του να χρονολογείται από τα μέσα του 12ου αιώνα. Το σημερινό κτίριο είναι η τρίτη εκδοχή του Christiansborg, καθώς τα προηγούμενα δύο κτίρια καταστράφηκαν από πυρκαγιές. Η τρέχουσα μορφή του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 1928 και εντυπωσιάζει με τον νεοκλασικό του στιλ και την πολυτελή εσωτερική διακόσμηση.

Μια επίσκεψη στο Christiansborg προσφέρει την ευκαιρία να δει κανείς τον εντυπωσιακό εσωτερικό του, με τους ρωμαϊκούς στύλους, τα μεγαλοπρεπή ταπετσαρίες και τα υπέροχα αγάλματα. Επιπρόσθετα, το κτίριο φιλοξενεί μια σειρά από ιστορικές εκθέσεις και προσφέρει θεαματική θέα στην πόλη από τον πύργο του. Το Christiansborg είναι ένα κλασικό παράδειγμα της δανικής αρχιτεκτονικής και ιστορίας, καθιστώντας το ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κοπεγχάγης.

Χριστουγεννιάτικες αγορές

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Κοπεγχάγης είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα την περίοδο των γιορτών. Η κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται στην πλατεία του Δημαρχείου και λειτουργεί από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Εκεί θα βρείτε πάνω από 50 ξύλινα παραδοσιακά σπιτάκια που πουλάνε χειροποίητα δώρα, γλυκά και χριστουγεννιάτικα είδη. Το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίζεται κάθε μέρα στις 16:00 και τα παιδιά μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη που βρίσκεται εκεί.

Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για οικογένειες στην Κοπεγχάγη την περίοδο των Χριστουγέννων είναι το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Πρόκειται για ένα μαγευτικό μουσείο γεμάτο με ρεαλιστικά κέρινα αγάλματα διασήμων, ιστορικών μορφών και χαρακτήρων από παραμύθια. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν βλέποντας από κοντά τις αγαπημένες τους φιγούρες όπως η Χιονάτη, ο Πινόκιο και πολλοί άλλοι.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, το μουσείο μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό, με διακοσμημένα σπίτια, κέρινα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και τον Αϊ-Βασίλη με το έλκηθρό του. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα στους διαδρόμους του μουσείου και να θαυμάσουν τις λεπτομέρειες των κέρινων δημιουργιών. Είναι μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τέχνη, ιστορία και χριστουγεννιάτικο πνεύμα για όλη την οικογένεια.

 

 

Μουσεία για παιδιά

Η Κοπεγχάγη διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία που είναι κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά. Κάποιες εξαιρετικές επιλογές είναι:

Το Εθνικό Μουσείο της Δανίας έχει ειδικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις για παιδιά που τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας με διασκεδαστικό τρόπο. Επίσης, υπάρχει ειδικός χώρος για παιχνίδι και δημιουργικές ασχολίες.

Το Μουσείο Επιστημών της Κοπεγχάγης έχει πολλά εκθέματα και δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν για τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από πειράματα και παιχνίδι. Ιδανικό για παιδιά που τους αρέσουν οι ανακαλύψεις.

Το Μουσείο Θορβάλσεν έχει μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Περιλαμβάνει εργαστήρια και ειδικές ξεναγήσεις για οικογένειες.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει αναπαραστάσεις δεινοσαύρων και άλλων προϊστορικών ζώων που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Επίσης έχει εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για όλες τις ηλικίες.

Παγοδρόμιο

Το παγοδρόμιο στην Κοπεγχάγη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τις οικογένειες την περίοδο των Χριστουγέννων. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης και λειτουργεί από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Το παγοδρόμιο έχει έκταση 1.000 τ.μ. και περιβάλλεται από όμορφα στολισμένα πεύκα και λαμπιόνια. Υπάρχουν διαδρομές για αρχάριους και προχωρημένους πατινέρ, καθώς και χώρος για παιχνίδι χόκεϊ στον πάγο. Οι μικρότεροι πατινέρ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ειδικές καρέκλες-παγοδρόμιο για στήριξη. Στο παγοδρόμιο υπάρχουν ζεστά ροφήματα και σνακ για τους επισκέπτες. Μια βόλτα στο παγοδρόμιο με φόντο το φωτισμένο δέντρο της πλατείας είναι μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Χριστουγεννιάτικο σόου

Τα Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη είναι γεμάτα μαγεία και χαρά, ιδιαίτερα για τα παιδιά! Υπάρχουν πολλά χριστουγεννιάτικα σόου και παραστάσεις που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς επισκέπτες.

Ένα από τα δημοφιλέστερα είναι το σόου του Τίβολι Γκάρντενς, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Καρυοθραύστη. Τα παιδιά θα δουν τη Ζιρ Ζιρ την ποντικίνα, τον Καρυοθραύστη και άλλους χαρακτήρες να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους. Η παράσταση περιλαμβάνει χορό, τραγούδια και εντυπωσιακά οπτικά εφέ.

Στο θέατρο Φιξεν, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παράσταση “Ο Ξωτικός των Χριστουγέννων” βασισμένη στο κλασικό παραμύθι. Περιλαμβάνει εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ειδικά εφέ.

Στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν ένα μαγικό κρουαζιέρα γεμάτο τραγούδια, χορό και διασκέδαση με θέμα τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά θα συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη, τέρατα της θάλασσας και άλλους χαρακτήρες.

Οποιοδήποτε χριστουγεννιάτικο σόου κι αν διαλέξετε, τα παιδιά σίγουρα θα ζήσουν μια μαγική εμπειρία γεμάτη διασκέδαση και εορταστική ατμόσφαιρα!

Ζωολογικός κήπος

sabrina wendl Cvr3G o7fVY

Έχεις έρθει στην Κοπεγχάγη με παιδιά; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσουν δημιουργικά οι μικροί επισκέπτες είναι η επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης. Ο ζωολογικός κήπος προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά να δουν από κοντά πολλά είδη ζώων όπως λιοντάρια, πάντες, ελέφαντες και πολλά ακόμα. Υπάρχουν επίσης πολλά διαδραστικά σημεία όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τα ζώα και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους. Για παράδειγμα, στο κομμάτι με τις φάλαινες και τα δελφίνια υπάρχουν προβολές και βίντεο που δείχνουν πώς ζουν τα ζώα αυτά στη φύση. Στο κομμάτι με τα ερπετά, τα παιδιά μπορούν ακόμα και να κρατήσουν ένα φίδι! Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης είναι ιδανικός για οικογένειες, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μάθησης για τα παιδιά μέσα από την παρατήρηση των ζώων.

Χριστουγεννιάτικο φαγητό

Τα Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη με παιδιά συνοδεύονται από παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα φαγητά που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Το τυπικό δείπνο των Χριστουγέννων περιλαμβάνει γέμιστο χοιρινό με πράσο και μήλα, πατάτες και κόκκινο λάχανο. Το επιδόρπιο είναι συνήθως ρύζι με αμύγδαλο και κρέμα γάλακτος.

Άλλα δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα φαγητά είναι οι μπάλες κρέατος, το ψητό χήνας ή πάπιας, και το παραδοσιακό γλυκό αιβλέτα. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν επίσης με τα διάφορα είδη Χριστουγεννιάτικων γλυκών όπως κέικ με καρύδια, μπισκότα βουτύρου και σοκολάτες. Η γευστική Δανική κουζίνα θα κάνει τα Χριστούγεννα αξέχαστα!

Εδώ μπορείς να διαβάσεις και το αφιέρωμά μας για το street foot στην Κοπεγχάγη.

Διαμονή στην Κοπεγχάγη με παιδιά

Η Κοπεγχάγη διαθέτει πολλές επιλογές διαμονής ιδανικές για οικογένειες που επισκέπτονται την πόλη τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν ξενοδοχεία που προσφέρουν οικογενειακά δωμάτια και σουίτες, καθώς και διαμερίσματα διακοπών που είναι ιδανικά για οικογένειες.

Τα ξενοδοχεία συχνά προσφέρουν ειδικά πακέτα για οικογένειες τα Χριστούγεννα, όπως δωρεάν πρωινό, ελεύθερη πρόσβαση στο γυμναστήριο και την πισίνα, καθώς και εκπτώσεις σε αξιοθέατα της πόλης. Πολλά διαθέτουν επίσης παιδότοπους και παιδικές δραστηριότητες. Τα διαμερίσματα διακοπών είναι ιδανικά για μεγαλύτερη άνεση και χώρο, καθώς συχνά διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και περισσότερα δωμάτια.

Η Κοπεγχάγη έχει επίσης πολλά boutique ξενοδοχεία που προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα. Αξίζει να τα εξετάσετε αν θέλετε μια πιο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής. Καλό είναι να κάνετε κράτηση εγκαίρως για τα Χριστούγεννα, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη.

Μετακινήσεις

Η Κοπεγχάγη είναι μια πόλη που μπορεί εύκολα να γυριστεί με τα πόδια, ωστόσο υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές για γρήγορες και εύκολες μετακινήσεις, ιδίως όταν ταξιδεύεις με μικρά παιδιά.

Το μετρό της Κοπεγχάγης είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να πάει κανείς από το ένα σημείο στο άλλο. Υπάρχουν δύο γραμμές μετρό και οι σταθμοί βρίσκονται κοντά στα περισσότερα αξιοθέατα. Οι συχνότητες των δρομολογίων είναι υψηλές και τα βαγόνια άνετα.

Τα λεωφορεία και τα τραμ είναι επίσης μια καλή επιλογή, ιδίως αν θέλεις να δεις την πόλη καθώς μετακινείσαι. Υπάρχει μεγάλο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών που καλύπτουν όλη την πόλη και τα προάστια.

Τέλος, τα ταξί είναι μια ακριβή αλλά βολική επιλογή, ειδικά τις κρύες μέρες που δεν θέλεις να περπατάς έξω. Μπορείς εύκολα να βρεις ταξί στους κεντρικούς δρόμους ή να παραγγείλεις από τηλεφωνικό κέντρο. Βολικό αν έχεις βαριά ψώνια ή κουρασμένα παιδιά!

Συμπέρασμα

kristijan arsov NqetbtFP05k

Τα Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη με παιδιά είναι μια μαγευτική εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα χειμερινό παραμύθι, γεμάτο φώτα, χρώματα και χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Υπάρχουν πολλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά, όπως θεματικά πάρκα, μουσεία κέρινων ομοιωμάτων, χριστουγεννιάτικα σόου και παγοδρόμια. Επίσης, υπάρχουν πολλά μουσεία και αξιοθέατα που θα διασκεδάσουν τα παιδιά. Μια επίσκεψη στην Κοπεγχάγη με παιδιά θα τα εντυπωσιάσει την περίοδο των Χριστουγέννων και θα δημιουργήσει υπέροχες αναμνήσεις για όλη την οικογένεια.

You may also like