Αρχική ΠροορισμοίΕυρώπηΓαλλία Επίσκεψη στη Disneyland με παιδιά

Επίσκεψη στη Disneyland με παιδιά

by Δημήτρης

Η Disneyland στο Παρίσι αποτελεί έναν κόσμο γεμάτο φαντασία, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ζήσουν μοναδικές στιγμές. Αν σχεδιάζετε μια επίσκεψη με τα παιδιά σας, να είστε σίγουροι ότι θα βιώσετε ανεπανάληπτες στιγμές μαγείας και περιπέτειας. Ας δούμε πώς μπορείτε να κάνετε αυτή την εμπειρία ακόμα πιο αξέχαστη.

eleanor brooke XWZ3cObZuso

Λίγα λόγια

Η Disneyland είναι ένας μαγικός προορισμός στο Παρίσι, που φέρνει τη μαγεία της Disney στην καρδιά της Ευρώπης. Άνοιξε τις πύλες του το 1992 και αποτελείται από δύο κύρια θεματικά πάρκα. Συνολικά, η Disneyland Paris προσφέρει μια μοναδική συνδυασμένη εμπειρία με τη μαγεία της Disney, εντυπωσιακά παραστάσεις, παρελάσεις, εξαιρετική γαστρονομία, και πολλές ευκαιρίες για συναντήσεις με τους αγαπημένους Disney χαρακτήρες. Είναι ένας προορισμός που μαγνητίζει τόσο παιδιά όσο και ενήλικες και αφήνει αξέχαστες αναμνήσεις για όλη την οικογένεια.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Disneyland

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Disneyland Paris εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας όσον αφορά τον καιρό, τα πλήθη και τις ειδικές εκδηλώσεις. Αναλυτικά:

 • Άνοιξη (Μάρτιος – Μάιος): Η άνοιξη είναι μια υπέροχη εποχή, καθώς ο καιρός είναι ευχάριστος και το πάρκο αρχίζει να ξυπνά μετά τον χειμώνα. Τα πλήθη είναι συνήθως μικρότερα σε σχέση με το καλοκαίρι.
 • Καλοκαίρι (Ιούνιος – Αύγουστος): Το καλοκαίρι είναι η περίοδος αιχμής, με πολλούς επισκέπτες και μεγάλη δραστηριότητα. Ο καιρός είναι ζεστός και το πάρκο λειτουργεί με πλήρες ωράριο, αλλά πρέπει να περιμένετε μεγάλες ουρές.
 • Φθινόπωρο (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος): Το φθινόπωρο είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν χαλαρότερες συνθήκες και δροσερότερο καιρό. Επίσης, το Halloween είναι μια ειδική περίοδος με μοναδικές εκδηλώσεις.
 • Χειμώνας (Δεκέμβριος – Φεβρουάριος): Ο χειμώνας είναι ιδανικός για όσους αγαπούν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και υπάρχουν λιγότεροι επισκέπτες, αλλά το πάρκο είναι μαγικό με τα χριστουγεννιάτικα φώτα και διακοσμήσεις.

Συνολικά, η καλύτερη εποχή εξαρτάται από το πώς θέλετε να βιώσετε τη Disneyland και τι είδους καιρό προτιμάτε.

Σε ποια ηλικία να πάω το παιδί μου στη Disneyland;

Η ιδανική ηλικία για να πάει ένα παιδί στη Disneyland μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το ενδιαφέρον και την αντοχή του παιδιού, αλλά γενικά πολλοί γονείς προτιμούν να περιμένουν μέχρι το παιδί τους να φτάσει σε ηλικία όπου μπορεί να απολαύσει πλήρως τις εμπειρίες και να θυμηθεί την επίσκεψη. Έτσι η ηλικία των 7-10 ετών μπορεί να θεωρηθεί ιδανική για μια επίσκεψη στη Disneyland για πολλούς λόγους:

 1. Αντίληψη και Μνήμη: Παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν αρκετά αναπτυγμένη την αντίληψη και τη μνήμη, που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να θυμούνται και να εκτιμούν την εμπειρία στο μέλλον.
 2. Ύψος και Φυσικές Ικανότητες: Πολλά από τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα έχουν περιορισμούς ύψους. Παιδιά σε αυτή την ηλικία συνήθως έχουν φτάσει το απαιτούμενο ύψος για να απολαύσουν ένα ευρύτερο φάσμα αξιοθεάτων.
 3. Αυτονομία και Ενδιαφέροντα: Παιδιά ηλικίας 7-10 ετών συχνά αρχίζουν να αναπτύσσουν πιο διακριτικά ενδιαφέροντα και μπορούν να εκφράσουν καλύτερα τις προτιμήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απολαύσουν πιο πολύ τις δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν πραγματικά.
 4. Αντοχή: Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά έχουν συνήθως περισσότερη ενέργεια και αντοχή, κάτι που είναι απαραίτητο για μια μακρά ημέρα στο πάρκο.
 5. Εκπαιδευτική Αξία: Η Disneyland μπορεί να προσφέρει και εκπαιδευτικές εμπειρίες. Παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να εκτιμήσουν και να μάθουν περισσότερα από τις διάφορες πολιτιστικές και ιστορικές αναφορές που υπάρχουν στο πάρκο.

Να έχετε υπόψη σας ότι πολλά από τα παιχνίδια προσφέρουν ακόμη και στους πιο μικρούς επισκέπτες την ευκαιρία να συναντήσουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες της Disney, οπότε αυτές οι εμπειρίες είναι επίσης αξίζει να ληφθούν υπόψη.

Φυσικά, κάθε παιδί είναι διαφορετικό και οι γονείς είναι οι καλύτεροι κριτές για το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να πάνε τα παιδιά τους στη Disneyland, ανάλογα με τις ατομικές τους ανάγκες και την αντοχή τους.

Ηλικίες 2-5

Για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας, η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού προσφέρει ήπιες βόλτες όπως το Mad Hatter’s Teacups και εκδρομές με σκάφος αναψυχής όπως It’s a Small World και Storybook Land CanalΒάρκες. Οι συναντήσεις-και-χαιρετίσματα χαρακτήρων με τον Μίκυ, τη Μίνι και άλλους είναι επίσης μεγάλες επιτυχίες. Παιδικές χαρές όπως το Adventureland Playground παρέχουν ένα μέρος για να τρέχουν τα μικρά παιδιά.

Ηλικίες 6-8

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να αρχίσουν να απολαμβάνουν πιο συναρπαστικές βόλτες όπως Buzz Lightyear Laser Blast, Flying Carpets Over Agrabah και Dumbo the Flying Elephant . Τείνουν επίσης να αγαπούν τις σκηνικές παραστάσεις όπως ο Μίκυ και ο Μάγος. Μην χάσετε εμπειρίες φαγητού χαρακτήρων όπου τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αγαπημένους χαρακτήρες.

Ηλικίες 9-12

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα απολαύσουν συναρπαστικές βόλτες όπως Big Thunder Mountain, Star Wars Hyperspace Mountain και Indiana Jones and the Temple of Peril. Τα γρήγορα περάσματα βοηθούν στην αποφυγή μεγάλων χρόνων αναμονής. Τα διαδραστικά βιντεοπαιχνίδια όπως το Buzz Lightyear Laser Blast και οι ζωντανές εκπομπές ακροβατικής δράσης είναι επίσης δημοφιλή.

Περιορισμοί ύψους

Μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους περιορισμούς ύψους:

 • Κάτω από 92 cm – Μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ήπια αξιοθέατα
 • 92 cm έως 120 cm – Μπορεί να κάνει μέτριες συναρπαστικές βόλτες με επίβλεψη
 • Πάνω από 120 cm – Μπορεί να κάνει τις περισσότερες μεγάλες βόλτες μόνος
 • Πάνω από 140 cm – Μπορεί να κάνει βόλτες με έντονες συγκινήσεις

Ελέγξτε τους δείκτες ύψους πριν μπείτε στην ουρά και λάβετε υπόψη τα περάσματα του διακόπτη αναβάτη εάν μερικά είναι πολύ μικρά.

zino scheers EWOQ 8DWJPY

Πόσες μέρες χρειάζομαι και για τα 2 πάρκα;

Για να επισκεφθείτε και τα δύο πάρκα στη Disneyland Paris – το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park – συνιστάται να αφιερώσετε τουλάχιστον δύο πλήρεις ημέρες. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε τα βασικά αξιοθέατα και τις εμπειρίες σε κάθε πάρκο.

 1. Πρώτη Ημέρα – Disneyland Park: Αφιερώστε μια πλήρη ημέρα στο Disneyland Park, το οποίο είναι το κύριο πάρκο και περιλαμβάνει τον κλασικό πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, καθώς και πολλές γνωστές περιοχές όπως το Fantasyland, Adventureland, Frontierland, και Discoveryland.
 2. Δεύτερη Ημέρα – Walt Disney Studios Park: Αφιερώστε τη δεύτερη ημέρα στο Walt Disney Studios Park. Αυτό το πάρκο επικεντρώνεται περισσότερο στον κινηματογραφικό κόσμο της Disney και την τηλεόραση, με αξιοθέατα όπως το Ratatouille: The Adventure και το Tower of Terror.

Εάν έχετε τη δυνατότητα να παραμείνετε για περισσότερο χρόνο, μπορεί να αξίζει να αφιερώσετε έναν επιπλέον μισό ή πλήρη ημέρα σε κάθε πάρκο για μια πιο χαλαρή εμπειρία ή για να επαναλάβετε αγαπημένα αξιοθέατα. Επίσης, σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη την εποχή της επίσκεψής σας, καθώς κατά τις αιχμές της τουριστικής περιόδου (όπως το καλοκαίρι ή τις γιορτές) μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο λόγω μεγαλύτερης κίνησης και μακρύτερων ουρών.

Ποια παιχνίδια να δοκιμάσω στη Disneyland;

Yπάρχουν πολλά συναρπαστικά παιχνίδια και αξιοθέατα που μπορείς να δοκιμάσεις. Εδώ είναι μερικές από τις δημοφιλείς επιλογές:

 1. Space Mountain: Ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά παιχνίδια που σε παίρνει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο διάστημα με υψηλές ταχύτητες.
 2. Pirates of the Caribbean: Ένα κλασικό παιχνίδι που σε βάζει σε ένα πειρατικό κόσμο με σκοτεινές σήραγγες και πολύ μαγεία.
 3. Big Thunder Mountain: Ένα άλλο δημοφιλές παιχνίδι με θέμα τη δύση του αγριοδυτικού, που σε παίρνει σε έναν συναρπαστικό τρενοειδή κόσμο.
 4. Ratatouille: The Adventure: Ένα παιχνίδι με θέμα τη γαστρονομία που σε μικροκαθιστά στο μέγεθος ενός ποντικού και σε βάζει στα παπούτσια του Ratatouille.
 5. It’s a Small World: Ένα φαντασμαγορικό ταξίδι σε έναν κόσμο γεμάτο κούκλες από διάφορα μέρη του κόσμου.
 6. Buzz Lightyear Laser Blast: Ένα παιχνίδι που σε καλεί να πυροβολήσεις τους κακούς με ένα laser όπλο στον κόσμο του Buzz Lightyear.
 7. Indiana Jones and the Temple of Peril: Ένα παιχνίδι με θέμα τον Indiana Jones, που περιλαμβάνει συναρπαστικές καταβάσεις.
 8. Phantom Manor: Ένα σκοτεινό και μυστηριώδες αξιοθέατο με θέμα τον άγριο δυτικό.
 9. Crush’s Coaster: Ένα παιχνίδι με θέμα τη θάλασσα από την ταινία Finding Nemo.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά παιχνίδια και αξιοθέατα που μπορείς να απολαύσεις στη Disneyland Paris. Καλό είναι να κάνεις μια λίστα με τα αγαπημένα σου και να προγραμματίσεις την επίσκεψή σου για να προλάβεις να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς!

To παλάτι τη Ωραίας Κοιμωμένης

Το παλάτι της Ωραίας Κοιμωμένης στη Disneyland, γνωστό και ως Le Château de la Belle au Bois Dormant, είναι ένα από τα πιο εικονικά στοιχεία του πάρκου. Εμπνευσμένο από την κλασική ιστορία παραμυθιού της Disney, το παλάτι αντικατοπτρίζει την μαγεία και τη φαντασία που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της Disney.

Η αρχιτεκτονική του είναι μοναδική στον κόσμο της Disneyland, συνδυάζοντας στοιχεία από διάφορα ευρωπαϊκά παλάτια και μεσαιωνικά κάστρα, δίνοντας ένα πιο ρομαντικό και φανταστικό στυλ σε σύγκριση με τα παλάτια σε άλλα πάρκα της Disney. Τα γαλάζια στέγαστρα και οι ψηλοί πύργοι προσδίδουν έναν αέρα μαγείας και παραμυθιού.

Εντός του παλατιού, υπάρχει μια πληθώρα από αξιοθέατα και εκθέματα. Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι η La Galerie de la Belle au Bois Dormant, μια γκαλερί που παρουσιάζει την ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης μέσω σταυροβελονιάς και άλλων τεχνικών. Επιπλέον, υπάρχει ένας δρακός σε μέγεθος φυσικού μεγέθους κάτω από το παλάτι, ο οποίος προσθέτει ένα στοιχείο μυστηρίου και περιπέτειας.

Το παλάτι δεν είναι μόνο ένας δημοφιλής φωτογραφικός προορισμός αλλά και ένα σύμβολο της μαγείας της Disney, καθώς προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Οι διάσημες παρελάσεις της Disneyland


Οι παρελάσεις στα Disney πάρκα αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και εντυπωσιακά στοιχεία της εμπειρίας επίσκεψης. Προσφέρουν μια μαγευτική εμπειρία, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορους δημοφιλείς χαρακτήρες της Disney, πλούσια σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και να ακούσουν γνωστά μουσικά κομμάτια.

Κάθε παρέλαση είναι μοναδικά σχεδιασμένη και συνήθως ακολουθεί ένα συγκεκριμένο θέμα ή γιορτή. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν ειδικές παρελάσεις για τα Χριστούγεννα, το Halloween ή άλλες εποχικές εκδηλώσεις. Τα αρματωσιά συνοδεύονται από χορευτές και καλλιτέχνες, που προσδίδουν ζωντάνια και χρώμα στην εκδήλωση.

Η συμμετοχή σε μια παρέλαση στη Disneyland είναι συχνά ένα από τα κορυφαία σημεία της επίσκεψης για πολλούς επισκέπτες, καθώς αποτελεί μια εμπειρία που συνδυάζει τη μαγεία της Disney με την ζωντανή δράση και την χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Βραδινές παραστάσεις

Η Disneyland του Παρισιού έχει αρκετές βραδινές παραστάσεις που είναι διασκεδαστικές για μικρά παιδιά. Το κλειδί είναι να βρουν μια εκπομπή που να ταιριάζει με το ενεργειακό τους επίπεδο εκείνη την ώρα της ημέρας.

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, το καλύτερο στοίχημα είναι το Disney Illuminations. Αυτή η νυχτερινή παράσταση περιλαμβάνει τον Μίκυ Μάους και φίλους μαζί με σιντριβάνια, φώτα, πυροτεχνήματα και μουσική. Είναι ελκυστικό για τους νέους και εμφανίζεται νωρίτερα το βράδυ, όταν είναι πιο πιθανό να είναι ακόμα ξύπνιοι.

Η βραδινή παρέλαση Disney Stars on Parade είναι μια άλλη καλή επιλογή εάν έχετε ελαφρώς μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να φτάσουν σε μεταγενέστερες ώρες. Ζωντανεύει αγαπημένους χαρακτήρες μέσω πολύχρωμων, φωτιζόμενων πλωτήρες που παίζουν μουσική και δίνουν μια συναρπαστική παράσταση.

Για την καλύτερη προβολή, φροντίστε να φτάσετε τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν από την ώρα προβολής για να διεκδικήσετε μια θέση. Η Disneyland του Παρισιού δεν κάνει κρατήσεις για θέσεις στις βραδινές παραστάσεις, επομένως θα θελήσετε να διασκεδάσετε νωρίς, ειδικά για δημοφιλείς εκπομπές όπως το Illuminations.

Συνιστάται επίσης να έχετε μαζί σας μικρά μαξιλάρια ή χαλάκια ώστε τα παιδιά να μπορούν να κάθονται και να περιμένουν άνετα. Και αν είναι η ώρα του ύπνου τους, παρακολουθήστε το πρώιμο σόου και επιστρέψτε στη συνέχεια για να μην λιώσουν από την εξάντληση.

Να μείνω μέσα στη Disneyland ή εκτός;

Η επιλογή αν θα μείνετε μέσα στη Disneyland ή εκτός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του προϋπολογισμού σας, της διάρκειας της επίσκεψής σας και των προτιμήσεών σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα προς σκέψη:

Προτιμήσεις:

 • Πρόσβαση: Να σκεφτείτε πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση από τον χώρο διαμονής στα πάρκα. Αν μείνετε μέσα στη Disneyland, θα έχετε πρόσβαση σε μια ποικιλία από αξιοθέατα και εστιατόρια με μικρή απόσταση.
 • Ευκολία και Χρόνος: Η διαμονή μέσα στη Disneyland σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο και να απολαύσετε περισσότερο τα αξιοθέατα, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινείστε καθημερινά προς και από τα πάρκα.

Προϋπολογισμός:

 • Κόστος: Η διαμονή μέσα στη Disneyland είναι συνήθως πιο ακριβή από το να μείνετε εκτός. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας το κόστος των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία του πάρκου.
 • Επιλογές: Στη Disneyland υπάρχουν διάφορα καταλύματα, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι πιο οικονομικά. Εξετάστε τις διάφορες επιλογές που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας.

Διάρκεια:

 • Ημέρες: Εάν προγραμματίζετε να μείνετε για πολλές ημέρες και να απολαύσετε πολλές επισκέψεις στα πάρκα, τότε η διαμονή μέσα στη Disneyland μπορεί να είναι πιο βολική.

Τελικά, αυτή είναι απόφαση που εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας. Και οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματά τους, και θα πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με το τι σας κάνει πιο άνετα και ευχαριστημένα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στη Disneyland.

Επιλέγοντας πού να μείνετε στη Disneyland Paris

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Disneyland του Παρισιού με παιδιά, μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις είναι το πού θα μείνετε. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τη διαμονή στα ξενοδοχεία της Disneyland του Παρισιού στις εγκαταστάσεις έναντι των ξενοδοχείων εκτός των εγκαταστάσεων σε κοντινή απόσταση.

Το κύριο πλεονέκτημα της διαμονής σε ένα από τα ξενοδοχεία της Disney στις εγκαταστάσεις είναι ότι βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα πάρκα. Αυτό καθιστά εύκολο να επιστρέψετε στο δωμάτιό σας για διαλείμματα, υπνάκους ή για να παραλάβετε οτιδήποτε μπορεί να έχετε ξεχάσει. Είναι επίσης βολικό για οικογένειες με μικρά παιδιά που μπορεί να μην έχουν την αντοχή να περάσουν όλη μέρα στα πάρκα. Το λεωφορείο της Disneyland Paris προσφέρει επίσης δωρεάν μεταφορά μεταξύ των πάρκων και των ξενοδοχείων των εγκαταστάσεων.

Στα αρνητικά, η διαμονή στις εγκαταστάσεις είναι γενικά πιο ακριβή από τη διαμονή σε ξενοδοχείο εκτός του ξενοδοχείου. Τα ξενοδοχεία των εγκαταστάσεων τείνουν να έχουν περισσότερες ανέσεις φιλικές προς την οικογένεια, όπως μεγαλύτερα δωμάτια, χώρους πισίνας και πρωινό με χαρακτήρα, αλλά θα πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για αυτήν την ευκολία.

Τα ξενοδοχεία εκτός των εγκαταστάσεων μπορούν να προσφέρουν μεγάλες οικονομίες σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία εντός των εγκαταστάσεων. Υπάρχουν πολλά οικονομικά αλυσίδα ξενοδοχείων που συγκεντρώνονται γύρω από την Disneyland του Παρισιού που προσφέρουν βασικά αλλά άνετα καταλύματα. Αν και είναι λιγότερο βολικό να βρίσκεστε εκτός των εγκαταστάσεων, πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν υπηρεσία μεταφοράς προς τα πάρκα της Disney έναντι χρέωσης.

Όταν επιλέγετε ένα ξενοδοχείο εκτός των εγκαταστάσεων, αναζητήστε ανέσεις για οικογένειες, όπως κουκέτες, φούρνους μικροκυμάτων, ψυγεία και εγκαταστάσεις πλυντηρίων. Ένα ξενοδοχείο με εξωτερική πισίνα μπορεί επίσης να είναι ένα καλό προνόμιο για τα παιδιά. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο σε απόσταση 10-15 λεπτών με το αυτοκίνητο ή με το λεωφορείο από τα πάρκα.

Συνολικά, τα ξενοδοχεία εντός των εγκαταστάσεων είναι η πιο εύκολη επιλογή με παιδιά, αλλά τα ξενοδοχεία εκτός εγκαταστάσεων μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά με σωστό προγραμματισμό. Ζυγίστε τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου επί τόπου έναντι πιθανής εξοικονόμησης κόστους σε ένα ξενοδοχείο εκτός του καταλύματος.

Πώς θα πάω στη Disneyland;

Για να φτάσετε στη Disneyland, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μέσα μεταφοράς, ανάλογα με την τοποθεσία σας. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να πάτε στη Disneyland:

 1. Με Αυτοκίνητο: Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι τη Disneyland. Υπάρχουν πάρκινγκ για τους επισκέπτες, αλλά πρέπει να πληρώσετε για το πάρκινγκ.
 2. Με Τρένο: Η Disneyland Paris έχει δικό του σιδηροδρομικό σταθμό (Marne-la-Vallée/Chessy), που συνδέεται με το κέντρο του Παρισιού και το αεροδρόμιο Charles de Gaulle μέσω τρένου RER A. Είναι η πιο βολική επιλογή από το Παρίσι.
 3. Με Λεωφορείο: Υπάρχουν διάφορες εταιρείες λεωφορείων που προσφέρουν μεταφορά από το Παρίσι προς τη Disneyland. Είναι μια εναλλακτική επιλογή για τους επισκέπτες που προτιμούν να μην οδηγούν.
 4. Με Αεροπλάνο: Εάν έρχεστε από μακρινό προορισμό, μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το τρένο RER A για να φτάσετε στη Disneyland.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο μεταφοράς που επιλέξετε, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας και να ελέγξετε το πρόγραμμα των μέσων μεταφοράς για ενημερώσεις και ώρες λειτουργίας. Επίσης, θυμηθείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας εκ των προτέρων, όπου είναι δυνατόν, για να αποφύγετε αναμονές στον σταθμό ή στη στάση των λεωφορείων.

Αναζητήστε την πιο βολική επιλογή μεταφοράς ανάλογα με τον τόπο αναχώρησής σας και το προσωπικό σας πρόγραμμα. Όποιος και αν είναι ο τρόπος που επιλέξετε, μην ξεχάσετε να απολαύσετε τη μαγεία της Disneyland κατά την επίσκεψή σας!

eleanor brooke U45JH9H0sWY

Πως θα γλιτώσετε τις ουρές

Για να γλυτώσετε τις τεράστιες ουρές έξω από τα παιχνίδια στη Disneyland, μπορείτε να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

 1. Χρησιμοποιήστε το FASTPASS: Το Disneyland προσφέρει το σύστημα FASTPASS, το οποίο σάς επιτρέπει να καταχωρίσετε επιλεγμένα παιχνίδια και να έχετε προτεραιότητα στις ουρές. Μόλις φτάσετε στο παιχνίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FASTPASS σας και να περιμένετε σε μια συντομότερη ουρά.
 2. Επισκεφθείτε τα παιχνίδια κατά τις ώρες αιχμής: Οι πρώτες και οι τελευταίες ώρες λειτουργίας των πάρκων είναι συνήθως λιγότερο πολυσύχναστες. Αν είστε πρόθυμοι να επισκεφθείτε παιχνίδια κατά τις ώρες αιχμής, μπορείτε να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές.
 3. Προγραμματίστε προκαταρκτικά: Κάντε μια λίστα με τα παιχνίδια που θέλετε να δοκιμάσετε και προγραμματίστε την επίσκεψή σας, προσπαθώντας να επισκεφθείτε τα πιο δημοφιλή παιχνίδια νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.
 4. Επιλέξτε τις λιγότερο δημοφιλείς εποχές: Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε να επισκεφθείτε τη Disneyland κατά τις περιόδους εκτός αιχμής, όπως το φθινόπωρο ή το χειμώνα, όπου οι ουρές είναι συνήθως μικρότερες.
 5. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Disneyland: Η εφαρμογή Disneyland παρέχει πληροφορίες για τους χρόνους αναμονής στα παιχνίδια και το χάρτη του πάρκου. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες συνθήκες.

Κατανοώ ότι οι ουρές μπορούν να είναι ανεπιθύμητες, αλλά με τον σωστό προγραμματισμό και τη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων, μπορείτε να απολαύσετε την επίσκεψή σας στη Disneyland χωρίς να περνάτε πολύ χρόνο στις ουρές.

Δείπνο με παιδιά

Η Disneyland του Παρισιού έχει πολλές εξαιρετικές επιλογές για φαγητό για μικρά παιδιά. Από το γρήγορο σέρβις μέχρι τα καθιστικά εστιατόρια, θα βρείτε κάτι που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο επιλεκτικούς λάτρεις της κατανάλωσης. Όταν γευματίζετε με νήπια και μικρά παιδιά στη Disneyland Paris, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

Για γρήγορο φαγητό, ρίξτε μια ματιά στα σημεία εξυπηρέτησης γκισέ όπως το Restaurant en Coulisse, το Fuente del Oro ή το Café Hyperion. Αυτές οι επιλογές σε στυλ καφετέριας σάς επιτρέπουν να πάρετε φαγητό χωρίς κράτηση. Τα παιδιά θα λατρέψουν το φαγητό φιλικό προς τα παιδιά, όπως κοτομπουκιές, πίτσα, ζυμαρικά και μπιφτέκια. Εάν τα παιδιά σας χρειάζονται μια γρήγορη επαναφόρτιση, πάρτε παγωτό, churros ή άλλα γλυκά.

Όταν κάνετε κράτηση σε εστιατόρια με επιτραπέζια εξυπηρέτηση, επιλέξτε ένα νωρίτερο δείπνο γύρω στις 18:00 όταν τα παιδιά είναι πιθανό να πεινάσουν περισσότερο. Το δείπνο με χαρακτήρες είναι μια μαγική εμπειρία για τα μικρά να συναντήσουν πριγκίπισσες και ήρωες της Disney. Δοκιμάστε το Auberge de Cendrillon ή το Chef Mickey’s. Καλέστε εκ των προτέρων εάν χρειάζεστε παιδικό καρεκλάκι ή αναμνηστικό κάθισμα. Επιλέξτε εστιατόρια με διαδραστικά στοιχεία όπως ζωντανές εκπομπές για μικρότερη διάρκεια προσοχής.

Όπου κι αν δειπνήσετε, μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, ειδικά τις περιόδους αιχμής. Αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε να ταΐσετε πεινασμένα παιδιά χωρίς μεγάλους χρόνους αναμονής. Με προγραμματισμό εκ των προτέρων και συνδυασμό γρήγορης εξυπηρέτησης και καθιστικού δείπνου, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε φαγητό που θα ευχαριστήσει ακόμα και τους επιλεκτικούς νέους που τρώνε στη Disneyland του Παρισιού.

Εισιτήρια πολλών ημερών

Για μια πρώτη επίσκεψη στη Disneyland του Παρισιού με παιδιά, οι περισσότερες οικογένειες βρίσκουν ότι 3 ημέρες είναι η ιδανική διάρκεια για να δουν και να κάνουν τα πάντα με άνετο ρυθμό. Αυτό σας δίνει χρόνο για να ζήσετε όλες τις κορυφαίες διαδρομές, παραστάσεις και αξιοθέατα χωρίς να βιάζεστε.

Όταν αγοράζετε εισιτήρια πολλών ημερών, έχετε δύο κύριες επιλογές:

 • Park Hopper – Παρέχει πρόσβαση τόσο στο Disneyland Park όσο και στο Walt Disney Studios Park την ίδια μέρα
 • Ένα πάρκο ανά ημέρα – Επιτρέπει ένα πάρκο την ημέρα, είτε Disneyland Park είτε Walt Disney Studios Park

Για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα εισιτήρια One Park Per Day τείνουν να λειτουργούν καλύτερα, καθώς υπάρχουν πολλά να γεμίσουν κάθε μέρα σε ένα πάρκο. Το πλεονέκτημα των Park Hoppers είναι η ευελιξία της μετακίνησης μεταξύ πάρκων, κάτι που μπορεί να εκτιμήσουν ορισμένα μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες. Αλλά για τα μικρά παιδιά που χρειάζονται υπνάκο και έχουν νωρίτερα ύπνο, ένα πάρκο την ημέρα κάνει τα πράγματα απλά.

Συνολικά, ένα εισιτήριο 3 ημερών, One Park Per Day προσφέρει μια ιδανική εμπειρία Disneyland στο Παρίσι για όσους πρωτοεμφανίζονται, εστιάζοντας στα highlights. Παρέχει αρκετό χρόνο για να καλύψετε τα αξιοθέατα και τη διασκέδαση με χαλαρό ρυθμό.

Τι να πάρετε μαζί σας

Όταν επισκέπτεστε τη Disneyland του Παρισιού με μικρά παιδιά, η στρατηγική συσκευασία μπορεί να κάνει ή να χαλάσει το ταξίδι σας. Ακολουθούν ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε:

Καρότσι vs Carrier

Τόσο τα καροτσάκια όσο και τα πορτ μπεμπέ έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη Disneyland. Τα καρότσια είναι εξαιρετικά όταν τα παιδιά κουράζονται να περπατούν, να αποθηκεύουν τσάντες/αγορές και να κοιμούνται εν κινήσει. Ωστόσο, μπορεί να είναι δυσκίνητα σε μέρες με πολύ κόσμο. Τα πορτ-μπεμπέ σας επιτρέπουν να κρατάτε τα παιδιά κοντά, αλλά μπορεί να είναι κουραστικό να τα φοράτε όλη μέρα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρετε και τα δύο εάν είναι δυνατόν.

Βασικά στοιχεία για τον καιρό

Η Disneyland του Παρισιού έχει μεταβλητό καιρό, γι’ αυτό ελάτε προετοιμασμένοι με στρώσεις, πόντσο ή αδιάβροχα μπουφάν, καπέλα και αντηλιακό. Ελέγξτε την πρόβλεψη πριν την επίσκεψή σας. Είναι επίσης σοφό να φέρετε μερικές αλλαγές ρούχα για αναπόφευκτες διαρροές/ατυχήματα.

Άλλα παιδικά εργαλεία
Εκτός από ένα καρότσι/μεταφορέα, εδώ είναι μερικά άλλα χρήσιμα αντικείμενα για συσκευασία:

 • Πτυσσόμενα μπουκάλια νερού
 • Σνακ
 • Μικρά παιχνίδια/δραστηριότητες για γραμμές
 • Αλλαγή ρούχων
 • Ελαφριά κουβέρτα
 • Πιπίλες ή είδη άνεσης
 • Πάνες, μαντηλάκια, αλλαξιέρα
 • Απολυμαντικό χεριών, χαρτομάντιλα

Χρόνος υπνάκου και διαλείμματος

Ο μεσημεριανός ύπνος και τα διαλείμματα είναι ζωτικής σημασίας για τα μικρά παιδιά να επαναφορτίσουν την ενέργειά τους όλη την ημέρα. Η Disneyland του Παρισιού είναι ένα διεγερτικό περιβάλλον, επομένως οι αφιερωμένες ώρες ύπνου και διαλείμματος θα βοηθήσουν να κρατήσετε τα παιδιά σας χαρούμενα.

Μια επιλογή είναι να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας για έναν σωστό υπνάκο το απόγευμα. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά να κοιμούνται σε ένα οικείο, ήσυχο περιβάλλον. Ωστόσο, το ταξίδι πέρα δώθε μπορεί να σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο στο πάρκο. Μια εναλλακτική λύση είναι ο μεσημεριανός ύπνος σε ένα από τα κέντρα φροντίδας βρεφών μέσα στο Disneyland Park. Αν και δεν είναι τόσο ήσυχο, εξοικονομεί χρόνο ταξιδιού.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι ο ύπνος στο καρότσι. Τα καρότσια ξαπλώνουν πλήρως πίσω για ύπνο εν κινήσει. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, όπως κάτω από ένα σκιερό δέντρο ή σε μια γωνία, ξαπλώστε το κάθισμα και αφήστε το παιδί σας να κοιμηθεί. Αυτό επιτρέπει στο παιδί σας να κοιμάται ενώ εσείς απολαμβάνετε το πάρκο. Πάρτε μαζί σας μια μικρή κουβέρτα ή κάτι άνετο από το σπίτι για να βοηθήσετε το παιδί σας να νιώσει άνετα.

Ο χρόνος διαλείμματος είναι επίσης κρίσιμος. Έχετε πρόχειρα σνακ και ποτά για να μην χρειάζεται να χάνετε χρόνο περιμένοντας στις ουρές. Κάντε διαλείμματα όλη την ημέρα για επαναφόρτιση. Βρείτε παραστάσεις, ήσυχες βόλτες ή αξιοθέατα με μικρές γραμμές για να επιτρέψετε στα παιδιά να αναζωογονηθούν χωρίς να φύγουν από τα πάρκα.

Κατεβάστε το Application της Disneyland

Αποκτήστε την πλήρη εμπειρία Disneyland Paris με την εφαρμογή για κινητά!
Όλη η μαγεία των Disney Parks και των Disney Hotels μας είναι στα χέρια σας με την επίσημη εφαρμογή μας, τον βασικό σας σύντροφο!hd16594 2027 07 06 key visual app 1351x615 tcm787 248033w3200p1fwebp

Γενικές συμβουλές

Βελτιώστε την εμπειρία σας στη Disneyland με τις παρακάτω γενικές συμβουλές:

 • Προγραμματίστε: Κάντε μια λίστα με τα αξιοθέατα και τα παιχνίδια που θέλετε να επισκεφθείτε και προγραμματίστε την ημέρα σας γύρω από αυτά. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Disneyland Paris για να βοηθηθείτε.
 • FASTPASS: Χρησιμοποιήστε το σύστημα FASTPASS για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές σε κάποια από τα δημοφιλή παιχνίδια.
 • Φτάστε νωρίς: Έλθετε νωρίς το πρωί για να απολαύσετε τα παιχνίδια χωρίς μεγάλες ουρές και να δείτε τους χαρακτήρες της Disney πριν γίνουν πολύ αναπόφευκτα πολυσύχναστοι.
 • Κρατήσεις για Φαγητό: Αν σκοπεύετε να φάτε σε κάποιο εστιατόριο, κάντε κράτηση εκ των προτέρων για να αποφύγετε αναμονές.
 • Κοιτάξτε το Πρόγραμμα: Ελέγξτε το πρόγραμμα για εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και παρελάσεις, και προγραμματίστε το χρόνο σας για να τα απολαύσετε.
 • Είστε Ενυδατωμένοι: Πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ειδικά κατά τους ζεστούς μήνες.
 • Ντυθείτε Άνετα: Φορέστε άνετα ρούχα και υποδήματα κατάλληλα για περιπάτους και παιχνίδια.
 • Ενσωματώστε το Θέμα: Σκεφτείτε να ενσωματώσετε το θέμα της Disneyland Paris στις φωτογραφίες και τις εμπειρίες σας για να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.
 • Απολαύστε την Εμπειρία: Το πιο σημαντικό είναι να απολαύσετε κάθε στιγμή στη Disneyland. Είναι ένας μαγικός κόσμος γεμάτος χαρά και διασκέδαση.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στη Disneyland και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.

You may also like