Αρχική ΠροορισμοίΕυρώπηΙταλία Που θα φας την καλύτερη πίτσα στη Νάπολη!

Που θα φας την καλύτερη πίτσα στη Νάπολη!

by Δημήτρης

Πίτσα στη Νάπολη

Η Νάπολη στην Ιταλία θεωρείται η γενέτειρα της πίτσας και φημίζεται για τις αυθεντικές και εξαιρετικές πιτσαρίες της. Αν και οι προτιμήσεις στη γεύση της πίτσας μπορεί να διαφέρουν, υπάρχουν κάποιες πιτσαρίες στη Νάπολη που ξεχωρίζουν και θεωρούνται από τις καλύτερες:

L’Antica Pizzeria Da Michele a Forcella

6c15cf3b872d47e084fcb5c2979f9843

L’Antica Pizzeria Da Michele a Forcella στη Νάπολη είναι μία από τις πιο διάσημες και ιστορικές πιτσαρίες στον κόσμο, γνωστή για την παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα. Ιδρύθηκε το 1870 από τον Michele Condurro και από τότε διατηρείται και λειτουργεί από την οικογένεια Condurro.

Χαρακτηριστικά της L’Antica Pizzeria Da Michele:

Αυθεντική Ναπολιτάνικη Πίτσα: Η πιτσαρία είναι διάσημη για την προσφορά αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας, με τις πιο δημοφιλείς επιλογές να είναι η Margherita και η Marinara.

Παραδοσιακή Τεχνική: Η ζύμη προετοιμάζεται και ψήνεται με παραδοσιακές μεθόδους, παράγοντας μια αφράτη και τραγανή βάση που είναι χαρακτηριστική της γνήσιας ναπολιτάνικης πίτσας.

Απλότητα και Ποιότητα: Στη Da Michele, η επιλογή περιορίζεται συνήθως σε δύο ή τρεις τύπους πίτσας, με έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την απλότητα.

Ιστορικό Περιβάλλον: Το εστιατόριο διατηρεί έναν παραδοσιακό και ιστορικό χαρακτήρα, προσφέροντας μια γνήσια εμπειρία ναπολιτάνικης γαστρονομίας.

Διεθνής Φήμη: Η φήμη της Da Michele έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ιταλίας, καθιστώντας την προορισμό για τους λάτρεις της πίτσας από όλο τον κόσμο.

Η L’Antica Pizzeria Da Michele a Forcella αποτελεί έναν σταθμό για κάθε λάτρη της πίτσας που επισκέπτεται τη Νάπολη, προσφέροντας μια από τις πιο αυθεντικές συντσαγές.

Pizzeria Salvo

Salvo locali Napoli

Η Pizzeria Salvo στη Νάπολη είναι μια ιστορική πιτσαρία που αποτελεί ένα από τα κορυφαία προορισμούς για αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Ιδρύθηκε από τα αδέλφια Salvo, η οποία έχει διατηρήσει την παράδοση της κλασικής ναπολιτάνικης πίτσας για δεκαετίες. Στην Pizzeria Salvo, η πίτσα ψήνεται σύμφωνα με τις παραδοσιακές τεχνικές, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των υλικών και την αυθεντικότητα των γεύσεων.

Το μενού προσφέρει μια πληθώρα από επιλογές, αλλά η Margherita και η Marinara παραμένουν κλασικές και δημοφιλείς επιλογές. Η ατμόσφαιρα στην Pizzeria Salvo είναι ζεστή και φιλική, αντανακλώντας το πνεύμα της ιταλικής φιλοξενίας και της αγάπης για το καλό φαγητό. Η πιτσαρία αυτή είναι ένας πρέπον να επισκεφθεί προορισμός για κάθε λάτρη της πίτσας που επισκέπτεται τη Νάπολη.

Κάντε online κράτηση για γευσιγνωσία πίτσας

Da Brandi a Chiaia

brandi5 540x400 1

Η Pizzeria Da Brandi a Chiaia, βρίσκεται στην καρδιά της Νάπολης, και φημίζεται ως ένας από τους ιστορικούς προορισμούς για την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Αυτή η πιτσαρία είναι διάσημη επειδή είναι η γενέτειρα της πίτσας μαργαρίτας, ενός από τα πιο δημοφιλή είδη πίτσας στον κόσμο.

Χαρακτηριστικά της Pizzeria Da Brandi:

Ιστορική Σημασία: Θεωρείται ότι στη Pizzeria Da Brandi δημιουργήθηκε η πίτσα Margherita στα τέλη του 19ου αιώνα, σε τιμή της βασίλισσας Margherita της Ιταλίας, κάτι που της δίνει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της πίτσας.

Παραδοσιακή Ναπολιτάνικη Πίτσα: Η πιτσαρία προσφέρει μια πληθώρα από παραδοσιακές ναπολιτάνικες πίτσες, φτιαγμένες με φρέσκα, τοπικά υλικά και ψημένες σε ξυλόφουρνο.

Ζεστή Ατμόσφαιρα: Η Pizzeria Da Brandi διαθέτει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, που αντανακλά την παραδοσιακή ιταλική φιλοξενία.

Κεντρική Τοποθεσία: Βρίσκεται στην περιοχή Chiaia της Νάπολης, κοντά σε πολλά αξιοθέατα και ευκολοπροσβάσιμη για τους επισκέπτες.

Η Pizzeria Da Brandi a Chiaia αποτελεί μια σημαντική στάση για τους λάτρεις της πίτσας που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ιστορία και τις παραδόσεις της ναπολιτάνικης πίτσας, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει γεύση, ποιότητα και πολιτισμό.

Diego Vitagliano

foto diego vitagliano 2022

Το εστιατόριο Diego Vitagliano στη Νάπολη αποτελεί έναν σύγχρονο προορισμό γαστρονομίας, γνωστό για την καινοτόμο προσέγγιση στη ναπολιτάνικη κουζίνα. Ο ιδρυτής και σεφ, Diego Vitagliano, έχει κερδίσει αναγνώριση για τη δημιουργικότητά του στην παρασκευή πίτσας και άλλων παραδοσιακών ιταλικών πιάτων.

Χαρακτηριστικά του Diego Vitagliano:

Καινοτομία στην Πίτσα: Το εστιατόριο φημίζεται για τις δημιουργικές και καινοτόμες εκδοχές της πίτσας, όπου συνδυάζονται παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες γεύσεις και υλικά.

Ποιότητα και Φρεσκάδα: Το Diego Vitagliano δίνει έμφαση στη χρήση φρέσκων, υψηλής ποιότητας υλικών, προσφέροντας έτσι πιάτα με ξεχωριστή γεύση και ποιότητα.

Σύγχρονος Χώρος: Το εστιατόριο διαθέτει έναν μοντέρνο και καλαίσθητο χώρο, που προσφέρει μια άνετη και προσκλητική ατμόσφαιρα.

Διακεκριμένος Σεφ: Ο Diego Vitagliano, ως ιδρυτής και σεφ, έχει αποκτήσει φήμη για τη δημιουργική του προσέγγιση στην παρασκευή τροφίμων, κάνοντας το εστιατόριο του έναν προορισμό για τους λάτρεις της γαστρονομίας.

Ποικιλία στο Μενού: Εκτός από την πίτσα, το εστιατόριο προσφέρει επίσης μια ευρεία γκάμα ιταλικών πιάτων, από κλασικά έως πιο πειραματικά, ικανοποιώντας έτσι μια πληθώρα γευστικών προτιμήσεων.

Συνολικά, το Diego Vitagliano αποτελεί έναν προορισμό που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομική καινοτομία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία διατροφής στην καρδιά της Νάπολης.

Pizzeria Da Sorbillo

madre gino sorbillo

Η Pizzeria Da Sorbillo είναι ένα διάσημο εστιατόριο πίτσας που βρίσκεται στην καρδιά της Νάπολης, στην περιοχή του ιστορικού κέντρου. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους πιτσαδόρους στην πόλη, με μια παράδοση που χρονολογείται από το 1935. Οι πίτσες τους είναι φημισμένες για τη φρεσκάδα και την αυθεντικότητα των υλικών που χρησιμοποιούν, καθώς και για τον τρόπο παρασκευής τους. Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι η χρήση ποιοτικής φρέσκιας ζύμης και τον σεβασμό στην παράδοση της ναπολιτάνικης πίτσας. Επισκεφθείτε την Pizzeria Da Sorbillo για μια αυθεντική γευστική εμπειρία στην πιο γνωστή πίτσα της Νάπολης.

Pizzeria Starita

Η Pizzeria Starita είναι ένα κλασικό εστιατόριο πίτσας που βρίσκεται στην καρδιά της Νάπολης και αποτελεί έναν από τους θρύλους της πόλης όσον αφορά τη ναπολιτάνικη πίτσα. Με μια ιστορία που χρονολογείται από το 1901, η Pizzeria Starita προσφέρει μια ευκαιρία να απολαύσετε αυθεντικές πίτσες με τα καλύτερα τοπικά υλικά, όπως το φρέσκο νεράτζι και οι ντομάτες της περιοχής του Βέζουβιου. Η ζύμη τους είναι λεπτή και τραγανή, ενώ ο φούρνος τους δίνει την απαραίτητη ψηστική προσωπικότητα στις πίτσες τους. Επισκεφθείτε την Pizzeria Starita για μια αυθεντική γευστική εμπειρία πίτσας στην πόλη της Νάπολης.

Pizzeria Di Matteo

Η Pizzeria Di Matteo είναι ένα ακόμη διάσημο εστιατόριο πίτσας στη Νάπολη που αξίζει να επισκεφθείτε. Βρίσκεται σε μια γραφική γωνία του ιστορικού κέντρου της πόλης και έχει παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Η Pizzeria Di Matteo φημίζεται για τις ναπολιτάνικες πίτσες της, οι οποίες είναι φτιαγμένες με αγνά και νόστιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένης της ντομάτας San Marzano και του μοτσαρέλα προφολιάτο. Οι πίτσες είναι γνωστές για τη λεπτή τους ζύμη και την εξαιρετική ψηστική τους ποιότητα. Εάν αναζητάτε μια αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, η Pizzeria Di Matteo είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψή σας στη Νάπολη.

Ιδρύθηκε στις 20 Ιουνίου 1936 και από τότε έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Στο παρελθόν ήταν γνωστή ως “η πιτσαρία των φοιτητών” λόγω της δημοτικότητάς της μεταξύ των νεαρών ανθρώπων. Σήμερα, βρίσκεται στην τέταρτη γενιά των παρασκευαστών πίτσας υπό τη διαχείριση των γιων του Γκενάρο και Νικόλα Ντι Ματέο και μιας μικρής ομάδας ιστορικών συνεργατών​​.

Η Pizzeria Di Matteo βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης, κοντά στην ιστορική περιοχή του Σ. Γρηγορίου Αρμένο και την πιάτσα Σ. Γκαετάνο. Το κατάστημα είναι διασκορπισμένο σε δύο επίπεδα, με το ισόγειο να αποτελεί τον χώρο παρασκευής και πώλησης και τον ανώγειο χώρο με περίπου 120 θέσεις για τους πελάτες​​.

Επιπλέον, η Pizzeria Di Matteo έχει προσελκύσει διάσημες προσωπικότητες, όπως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επισκέφτηκε το μαγαζί τον Ιούλιο του 1994 και απόλαυσε τη διάσημη πίτσα τους​​.

Pizzeria La Notizia

Η Pizzeria La Notizia είναι ένα διάσημο εστιατόριο πίτσας στη Νάπολη που ξεχωρίζει για τη δημιουργικότητά της στον χώρο της πίτσας. Βρίσκεται σε μια όμορφη γειτονιά της πόλης και προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στην παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα. Ο ιδιοκτήτης και σεφ, Έντο Φίρο, είναι γνωστός για την ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιεί και τις μοναδικές συνταγές του, δημιουργώντας πίτσες που συνδυάζουν παράδοση και καινοτομία. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια γκουρμέ πίτσα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Η Pizzeria La Notizia είναι ένας προορισμός για όσους αναζητούν μια νέα και ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην αγαπημένη πίτσα.

Συνιστάται να δοκιμάσετε την πίτσα σε μία από αυτές τις πιτσαρίες για μια αυθεντική εμπειρία της ναπολιτάνικης πίτσας. Να θυμάστε ότι στη Νάπολη η πίτσα σερβίρεται συχνά απλή, με λίγα υλικά, αλλά με έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση τους.

You may also like