Αρχική Travel Tips 8 tips για το πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

8 tips για το πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

by Δημήτρης

Προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια

Τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι σημαντικά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με περιορισμένο προϋπολογισμό. Με τις σωστές στρατηγικές, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξοικονομήσουν εκατοντάδες ευρώ στα αεροπορικά τους εισιτήρια. Αυτά τα χρήματα μπορούν να δαπανηθούν σε άλλα έξοδα του ταξιδιού όπως διαμονή, δραστηριότητες και φαγητό. Εξοικονομώντας στα εισιτήρια, μπορείτε να κάνετε το ταξίδι σας πιο άνετο και απολαυστικό.

Αναζητήστε εκπτώσεις & προσφορές για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι να αναζητήσετε προσφορές και εκπτώσεις. Εγγραφείτε σε newsletters αεροπορικών εταιρειών για να ενημερώνεστε σχετικά με τις τελευταίες προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Οι αεροπορικές συχνά ανακοινώνουν φθηνές πτήσεις μέσω email ή στους ιστότοπούς τους.

Επίσης, χρησιμοποιήστε συγκριτικές μηχανές αναζήτησης όπως το Skyscanner, το Kayak ή το Google Flights για να συγκρίνετε τις τιμές διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών. Αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να δείτε ποιες ημερομηνίες και πτήσεις έχουν τις χαμηλότερες τιμές.

Skiplagging: Η μέθοδος για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

To Skiplagged είναι μια ιστοσελίδα και εφαρμογή για κινητά που βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν φθηνά εισιτήρια αεροπορικών δρομολογίων, επικεντρωμένη ιδιαίτερα στην ανακάλυψη των λεγόμενων “hidden city” εισιτηρίων. Αυτή η τακτική αφορά την κράτηση ενός εισιτηρίου με τελικό προορισμό έναν πόλη μέσω ενός ενδιάμεσου σταθμού, όπου ο επιβάτης πραγματικά επιθυμεί να ταξιδέψει. Συχνά, αυτό το εισιτήριο είναι φθηνότερο από ένα απευθείας εισιτήριο προς τον ενδιάμεσο προορισμό.

Η χρήση της Skiplagged μπορεί να προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στα ταξίδια, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η πρακτική μπορεί να μην είναι επιτρεπτή από ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και μπορεί να συνεπάγεται κάποιους κινδύνους, όπως η απώλεια του επιστροφικού εισιτηρίου ή άλλες ποινές από την αεροπορική εταιρεία.

Επιλέξτε τις ημερομηνίες σας σύμφωνα με τις τιμές

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στα αεροπορικά εισιτήρια είναι να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες ταξιδιού σας. Αποφύγετε ταξίδια σε αιχμές σεζόν, όπως διακοπές και αργίες, καθώς οι τιμές τείνουν να είναι πολύ υψηλότερες. Αντ’ αυτού, σκεφτείτε να ταξιδέψετε μέσα στην εβδομάδα αντί για σαββατοκύριακο. Τις καθημερινές υπάρχει συνήθως μεγαλύτερη διαθεσιμότητα θέσεων και χαμηλότερη ζήτηση, οπότε οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν φθηνότερα εισιτήρια.

Να είστε ευέλικτοι με προορισμούς

Μην είστε πολύ αυστηροί με τον τελικό σας προορισμό, καθώς αυτό μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο. Σκεφτείτε εναλλακτικούς, κοντινούς προορισμούς που προσφέρουν παρόμοιες εμπειρίες. Για παράδειγμα, αν θέλετε να επισκεφθείτε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η Βαρκελώνη μπορεί να είναι φθηνότερη από το Παρίσι ή το Λονδίνο.

Επίσης, πετάξτε από διαφορετικά αεροδρόμια στην περιοχή σας για να βρείτε την καλύτερη τιμή. Μην περιορίζεστε στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης σας – τα μικρότερα αεροδρόμια συχνά προσφέρουν φθηνότερες πτήσεις. Είναι πιθανό να αξίζει τον κόπο να ταξιδέψετε λίγο παραπάνω για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Κλείστε νωρίς για να βρείτε προσφορές για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι να κλείσετε το ταξίδι σας το συντομότερο δυνατόν. Γενικά, συνιστάται να κλείνετε το εισιτήριό σας τουλάχιστον 1-2 μήνες πριν από την πτήση σας.

Ο λόγος είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες τείνουν να αυξάνουν τις τιμές όσο πλησιάζει η ημερομηνία ταξιδιού. Κλείνοντας νωρίς, μπορείτε να εξασφαλίσετε τις πιο χαμηλές διαθέσιμες τιμές πριν αυξηθούν. Ακόμη κι αν η τιμή πέσει αργότερα, πολλές αεροπορικές σάς επιτρέπουν να αλλάξετε την κράτησή σας χωρίς χρέωση.

Οπότε, για να εξοικονομήσετε χρήματα, συνιστάται θερμά να κλείνετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια το νωρίτερο δυνατόν. Μην περιμένετε ως την τελευταία στιγμή!

Εξετάστε εναλλακτικούς αερομεταφορείς

Μια σπουδαία στρατηγική για να βρείτε προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια είναι να ψάξετε πτήσεις χαμηλού κόστους και νέων αεροπορικών εταιρειών. Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες συχνά προσφέρουν πολύ φθηνότερα εισιτήρια από τις μεγάλες, καθιερωμένες αεροπορικές εταιρείες.

Για παράδειγμα, αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair, η easyJet, η Wizz Air και η Volotea στην Ευρώπη έχουν γίνει δημοφιλείς για τις προσφορές τους σε πτήσεις μικρών αποστάσεων. Το ίδιο ισχύει και για αεροπορικές εταιρείες όπως η Air Asia, η Scoot και η Jetstar στην Ασία/Ειρηνικό.

Αν και αυτές οι αεροπορικές εταιρείες συχνά δεν προσφέρουν πολλές ανέσεις, μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε απλά να φτάσετε από το Α στο Β. Με λίγο ψάξιμο, μπορείτε να βρείτε εισιτήρια μερικών δεκάδων ευρώ για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη και την Ασία.

Να είστε ευέλικτοι με αεροδρόμια

chuttersnap mytSmcgVHRE airport

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε από μικρότερα περιφερειακά αεροδρόμια αντί για μεγάλα διεθνή αεροδρόμια. Συχνά, οι πτήσεις από τα μικρότερα αεροδρόμια είναι φθηνότερες, καθώς υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός στις τιμές. Βέβαια, θα πρέπει να υπολογίσετε το επιπλέον κόστος μεταφοράς για να φτάσετε σε αυτά τα αεροδρόμια. Αλλά αν το τελικό σύνολο εξακολουθεί να είναι φθηνότερο, τότε αξίζει να το εξετάσετε.

Επίσης, ελέγξτε αν υπάρχουν πολλαπλά αεροδρόμια στον προορισμό σας. Μερικές φορές, πτήσεις σε διαφορετικά αεροδρόμια της ίδιας πόλης έχουν διαφορετική τιμολόγηση. Οπότε ίσως συμφέρει να προσγειωθείτε λίγο πιο μακριά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αλλάξτε browser

Είναι κοινό μυστικό πως αν ψάχνετε μία συγκεκριμένη πτήση αρκετά συχνά, πράγμα λογικό, κάθε φορά η τιμή της θα είναι και πιο υψηλή. Είναι από, αναζητήστε την πτήση σας από διαφορετικούς browsers για να μην φανεί πως την ψάχνετε συχνά ή εναλλακτικά από διαφορετικές συσκευές. Ένας έξυπνος τρόπος είναι και η ανώνυμη περιήγηση.

Σύνοψη και συμπέρασμα

Βρείτε προσφορές για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ταξιδέψτε φθηνότερα ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές:

  • Αναζητήστε προσφορές και εκπτώσεις στο διαδίκτυο
  • Είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και τους προορισμούς σας
  • Κλείστε νωρίς τα εισιτήριά σας για καλύτερες τιμές
  • Ταξιδέψτε με ελαφρύ σακίδιο αποφεύγοντας χρεώσεις βάρους
  • Εξετάστε εναλλακτικούς αερομεταφορείς χαμηλού κόστους

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα στα αεροπορικά εισιτήρια για το επόμενο ταξίδι σας. Ξεκινήστε τον προγραμματισμό του επόμενου ταξιδιού σας και απολαύστε φθηνότερες πτήσεις!

You may also like