Αρχική ΘεματικάΚαιρός Ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο

Ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο

by Δημήτρης

Ο Νοέμβριος στο Λονδίνο είναι ένας μήνας που συνδυάζει την πτώση των θερμοκρασιών, τη συχνή βροχή και την αρχή των χειμερινών εορταστικών εκδηλώσεων. Ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο είναι συχνά απρόβλεπτος, με ήπιες αλλά κρύες ημέρες, συννεφιά και υγρασία. Οι μέρες είναι σύντομες και η ηλιοφάνεια περιορισμένη, αλλά η πόλη παραμένει ζωντανή και γεμάτη ενέργεια, με τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τα φωτεινά στολίδια να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε λεπτομερώς τον καιρό στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, τις θερμοκρασίες, τις βροχοπτώσεις και τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε, καθώς και τι να περιμένετε από το πλήθος και το κόστος της διαμονής.

καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο

Ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο: Θερμοκρασίες, Ηλιοφάνεια και Βροχοπτώσεις

Ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο είναι χαρακτηριστικός του φθινοπώρου, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι βροχές γίνονται πιο συχνές. Παρόλο που δεν φτάνουν τα ακραία επίπεδα του χειμώνα, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από ψυχρές έως δροσερές, ενώ η υγρασία είναι αισθητή καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Ο Νοέμβριος είναι επίσης ένας μήνας κατά τον οποίο οι μέρες γίνονται αισθητά μικρότερες, με το φως της ημέρας να περιορίζεται. Ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο μπορεί να επηρεάσει τις υπαίθριες δραστηριότητές σας, γι’ αυτό είναι καλό να προγραμματίζετε και εσωτερικές δραστηριότητες ή επισκέψεις σε μουσεία για τις βροχερές μέρες.

Μέσες Θερμοκρασίες

Οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο τον Νοέμβριο κυμαίνονται μεταξύ 5°C και 12°C, ανάλογα με το πότε επισκέπτεστε την πόλη. Στις αρχές του μήνα, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 12°C με 13°C κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όσο προχωρά ο Νοέμβριος, οι μέγιστες ημερήσιες θερμοκρασίες τείνουν να πέφτουν στους 9°C με 10°C. Οι νύχτες είναι πιο ψυχρές, με τη θερμοκρασία να πέφτει συχνά γύρω στους 5°C ή και χαμηλότερα, ειδικά προς το τέλος του μήνα.

Παρόλο που δεν είναι απαραίτητο το βαρύ χειμερινό μπουφάν, είναι σημαντικό να ντυθείτε ζεστά για να αντιμετωπίσετε τον ψυχρό καιρό. Ένα παλτό ή μπουφάν, κασκόλ, γάντια και σκουφί θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ζεστοί κατά τις βόλτες σας στην πόλη, ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Συμβουλή: Ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο μπορεί να μεταβληθεί από σχετικά ήπιο σε αρκετά ψυχρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι καλή ιδέα να ντύνεστε με στρώσεις, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το ντύσιμό σας ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Ηλιοφάνεια

Ο Νοέμβριος στο Λονδίνο είναι ένας μήνας με περιορισμένη ηλιοφάνεια, καθώς οι μέρες είναι συννεφιασμένες και η διάρκεια του φυσικού φωτός μειώνεται αισθητά. Ο ήλιος ανατέλλει περίπου στις 7:00 π.μ. στις αρχές του μήνα, αλλά προς το τέλος του Νοεμβρίου ανατέλλει γύρω στις 7:30 π.μ. και δύει περίπου στις 4:00 μ.μ., προσφέροντας μόλις 8 με 9 ώρες φως κάθε μέρα. Οι περισσότερες μέρες είναι συννεφιασμένες, με μόλις 2 έως 3 ώρες ηλιοφάνειας ημερησίως.

Η έλλειψη ηλιοφάνειας είναι χαρακτηριστική για τον καιρό στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, αλλά αυτό προσδίδει και μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην πόλη. Ο συννεφιασμένος ουρανός και η χαμηλή ηλιοφάνεια δίνουν μια πιο ρομαντική και μελαγχολική διάθεση στις βόλτες γύρω από τα ιστορικά μνημεία, όπως ο Πύργος του Λονδίνου, η Γέφυρα του Λονδίνου και το Big Ben.

Συμβουλή: Εάν σχεδιάζετε υπαίθριες δραστηριότητες, προγραμματίστε τις τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες για να επωφεληθείτε από το φυσικό φως. Το απόγευμα και το βράδυ είναι κατάλληλα για εσωτερικές δραστηριότητες, όπως η επίσκεψη σε μουσεία ή η απόλαυση ενός ζεστού καφέ σε ένα από τα πολλά καφέ του Λονδίνου.

Βροχοπτώσεις

Η βροχή είναι αρκετά συχνή στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, με τον μέσο αριθμό ημερών βροχής να κυμαίνεται από 10 έως 15 ημέρες. Οι βροχοπτώσεις είναι συνήθως ήπιες και ψιχάλες, αλλά είναι αρκετά σταθερές, και η υγρασία στην ατμόσφαιρα μπορεί να είναι αισθητή. Παρόλο που οι έντονες καταιγίδες είναι σπάνιες, οι συχνές βροχές κάνουν την ομπρέλα και το αδιάβροχο μπουφάν απαραίτητα αξεσουάρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην πόλη.

Παρόλο που ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο είναι αρκετά βροχερός, η πόλη συνεχίζει να ζει σε κανονικούς ρυθμούς. Οι βρετανοί έχουν συνηθίσει τις βροχοπτώσεις, και η ελαφριά βροχή δεν επηρεάζει τις υπαίθριες δραστηριότητες. Ακόμα και αν βρέχει, μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα στα διάσημα πάρκα του Λονδίνου, όπως το Hyde Park και το Regent’s Park, που είναι ιδιαίτερα όμορφα αυτή την εποχή με τα φθινοπωρινά χρώματα.

Συμβουλή: Αγοράστε μια μικρή, πτυσσόμενη ομπρέλα και έχετε πάντα μαζί σας ένα αδιάβροχο μπουφάν για να παραμείνετε στεγνοί κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στην πόλη.

Πλήθος και κόστος: Τι να περιμένετε τον Νοέμβριο στο Λονδίνο

Ο Νοέμβριος είναι μήνας χαμηλής τουριστικής κίνησης στο Λονδίνο, με εξαίρεση τις μέρες κοντά στην Ημέρα των Ευχαριστιών και την Black Friday, όταν πολλοί τουρίστες από τις ΗΠΑ επισκέπτονται την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε τα αξιοθέατα της πόλης χωρίς τα μεγάλα πλήθη και τις μεγάλες ουρές που είναι συνηθισμένα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, οι τιμές για διαμονή και πτήσεις είναι πιο προσιτές σε σύγκριση με την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πλήθος

Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, όπως ο Πύργος του Λονδίνου, το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Palace of Westminster, είναι πολύ πιο ήσυχα τον Νοέμβριο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε αυτά τα μνημεία με περισσότερη άνεση, να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στις εκθέσεις και να απολαύσετε την εμπειρία σας χωρίς το άγχος του συνωστισμού.

Αν και τα μεγάλα αξιοθέατα είναι λιγότερο πολυσύχναστα, η πόλη παραμένει ζωντανή και γεμάτη ενέργεια, καθώς οι ντόπιοι προετοιμάζονται για τις χειμερινές γιορτές. Οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί αρχίζουν να εμφανίζονται, ειδικά σε εμπορικές περιοχές όπως η Oxford Street και η Regent Street, και οι χριστουγεννιάτικες αγορές ξεκινούν προς το τέλος του μήνα.

Συμβουλή: Εάν θέλετε να απολαύσετε το Λονδίνο χωρίς την πίεση του πλήθους, ο Νοέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας. Μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερα αξιοθέατα μέσα στην ίδια ημέρα, κάτι που είναι πιο δύσκολο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής.

Κόστος

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Νοεμβρίου είναι το χαμηλότερο κόστος ταξιδιών και διαμονής. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ πιο προσιτές αυτή την περίοδο σε σχέση με τον Δεκέμβριο ή τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με περιορισμένο προϋπολογισμό, ο Νοέμβριος είναι μια εξαιρετική επιλογή για να επισκεφθείτε το Λονδίνο χωρίς να ξοδέψετε μεγάλα ποσά σε διαμονή.

Οι πτήσεις προς το Λονδίνο είναι επίσης πιο οικονομικές κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, ειδικά αν κάνετε κράτηση νωρίς. Τα αεροπορικά εισιτήρια τείνουν να είναι ακριβότερα κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων, γι’ αυτό ο Νοέμβριος προσφέρει μια ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα. Επιπλέον, τα εστιατόρια και οι παμπ της πόλης είναι πιο ήσυχα και προσφέρουν μια πιο χαλαρή εμπειρία χωρίς τις μεγάλες ουρές και τον συνωστισμό.

Συμβουλή: Κάντε κράτηση για τη διαμονή σας και τα αεροπορικά εισιτήρια όσο το δυνατόν νωρίτερα για να εξασφαλίσετε τις καλύτερες τιμές. Ο Νοέμβριος είναι επίσης ιδανικός για να βρείτε προσφορές στα ξενοδοχεία, καθώς πολλά από αυτά προσφέρουν ειδικές τιμές πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δραστηριότητες στο Λονδίνο τον Νοέμβριο

Παρά τον κρύο και υγρό καιρό, ο Νοέμβριος στο Λονδίνο προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών που μπορείτε να απολαύσετε. Είτε πρόκειται για πολιτιστικές επισκέψεις σε μουσεία, είτε για γαστρονομικές απολαύσεις, το Λονδίνο παραμένει ζωντανό και συναρπαστικό αυτή την εποχή του χρόνου.

  1. Επισκέψεις σε Μουσεία
    Ο Νοέμβριος είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τα παγκοσμίου φήμης μουσεία του Λονδίνου, όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Victoria and Albert Museum και την Tate Modern. Οι εσωτερικοί χώροι των μουσείων είναι η τέλεια επιλογή για να αποφύγετε τις βροχερές ημέρες, και με λιγότερο κόσμο, θα μπορέσετε να απολαύσετε τα εκθέματα με άνεση.
  2. Περιήγηση στα Πάρκα του Λονδίνου
    Παρά τον κρύο καιρό, μια βόλτα στα φθινοπωρινά πάρκα του Λονδίνου είναι μια μοναδική εμπειρία. Το Hyde Park, το Kensington Gardens και το Green Park είναι όμορφα αυτή την εποχή του χρόνου, με τα φύλλα των δέντρων να έχουν πάρει ζεστές αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου. Είναι ιδανικά για έναν χαλαρό περίπατο ή για μια στάση σε κάποιο από τα καφέ της περιοχής.
  3. Χριστουγεννιάτικες Αγορές και Εκδηλώσεις
    Προς το τέλος του Νοεμβρίου, το Λονδίνο μεταμορφώνεται σε μια γιορτινή πόλη με τις χριστουγεννιάτικες αγορές να ανοίγουν και τα λαμπερά φώτα να στολίζουν τους δρόμους. Η αγορά Winter Wonderland στο Hyde Park είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς, με παραδοσιακά προϊόντα, φαγητό, παιχνίδια και υπαίθρια παγοδρόμια. Η Southbank Centre Christmas Market είναι μια άλλη επιλογή που προσφέρει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα προϊόντα και φαγητά.
  4. Θέατρο και Μουσικές Παραστάσεις
    Το Λονδίνο είναι διάσημο για το θέατρο του, και ο Νοέμβριος είναι μια εξαιρετική περίοδος για να δείτε μια παράσταση στο West End. Τα θέατρα της πόλης φιλοξενούν μερικές από τις πιο διάσημες παραστάσεις του κόσμου, όπως το Les Misérables, το Phantom of the Opera και το Hamilton.
  5. Πατινάζ στον πάγο
    Με την έλευση του χειμώνα, πολλά παγοδρόμια ανοίγουν σε διάφορα σημεία του Λονδίνου. Το παγοδρόμιο στο Somerset House είναι από τα πιο δημοφιλή, ενώ παγοδρόμια ανοίγουν επίσης στο Natural History Museum και το Canary Wharf.

Συμπεράσματα

Ο καιρός στο Λονδίνο τον Νοέμβριο μπορεί να είναι δροσερός και βροχερός, αλλά αυτό δεν μειώνει τη γοητεία και τις δυνατότητες της πόλης. Ο Νοέμβριος είναι μια εξαιρετική περίοδος για να επισκεφθείτε το Λονδίνο, καθώς θα απολαύσετε τα αξιοθέατα χωρίς τα πλήθη των τουριστών, ενώ οι τιμές είναι πιο προσιτές. Με χριστουγεννιάτικες αγορές, μουσεία, θέατρα και παγοδρόμια, το Λονδίνο παραμένει ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, ακόμα και τους ψυχρούς και υγρούς μήνες του χρόνου.

You may also like